Bărbat prins cu substanțe dopante, la Vama Siret, în timp ce încerca să intre în România FOTO

0
Publicat:

Este vorba despre un individ de 44 de ani cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, la volanul unui microbuz. El transporta substanțe dopante și țigări, produse pentru care nu avea documente.

captură de substanțe dopante, FOTO: Poliția de Frontieră Suceava
captură de substanțe dopante, FOTO: Poliția de Frontieră Suceava

Captură de substanțe dopante, la Vama Siret. Polițiștii au descoperit în microbuzul condus de un bărbat de 44 de ani 1.000 comprimate ce fac parte din categoria substanțelor dopante de mare risc și 67 pachete de țigări de proveniență ucraineană.

Individul, cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, s-a prezentat miercuri la amiază în Vama Siret cu intenția de a intra în România.

Acesta se deplasa pe ruta Ucraina - Anglia conducând un microbuz marca Renault, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia efectuării unui control amănunțit, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele personale ale cetățeanului în cauză, 1.000 comprimate ce fac parte din categoria substanțelor dopante de mare risc și 67 pachete de țigări de proveniență ucraineană.

Luat la întrebări de polițiștii de frontieră, șoferul nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o transporta.

Comprimatele, în valoare de 13.000 lei, dar și țigările au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Polițiștii de frontieră au întocmit acestuia dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conțin substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizație emisă de autoritățile competente.

La finele anului trecut, tot la un control al polițiștilor, la Vama Siret, au fost descoperite elemente de muniție și substanțe dopante cu grad de mare risc.

Cei care încercau să le introducă în țară erau trei bărbați în haine militare, cu pașapoarte emise în Spania.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite