VIDEO  Paul Stănescu, preşedinte „2 în 1” la Consiliul Judeţean şi PSD Olt, ar renunţa la şefia partidului pentru cea administrativă

0
0

Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, dar şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, respectiv al filialei judeţene a PSD Olt, s-a decis ce ar face dacă va fi votată propunerea lui Liviu Dragnea de separare a funcţiei politice, de cea administrativă. Astfel, Stănescu a declarat, marţi – 16 decembrie, într-o conferinţă de presă, că ar alege oricând funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi ar renunţa la şefia partidului.

Paul Stănescu s-a declarat favorabil unei schimbări a scenei politico-administrative din ţara noastră conform propunerii colegului său de partid, Liviu Dragnea, care a sugerat, zilele trecute, că se impune separarea funcţiei politice de cea administrativă în cazul preşedinţilor de Consilii Judeţene care deţin, simultan, şi funcţiile supreme pe linie politică la nivel local, respectiv conduc filialele judeţene ale partidului. Paul Stănescu, care conduce din anul 2008 atât Consiliul Judeţean Olt, dar şi organizaţia judeţeană a PSD, a spus că acest cumul de funcţii „nu este în regulă”.

„Ceea ce se întâmplă acum cu preşedinţii de consilii judeţene nu este un lucru bun şi eu cred că votul dat în 16/23 noiembrie trebuie să ne facă responsabili pe toţi. Şi eu cred că prea multă putere - strică; nu ştiu dacă e valabil pentru toţi, dar pentru marea majoritatea deja e valabil după cum s-a văzut public. Deci, această cumulare de funcţii – preşedinte de organizaţie politică, preşedinte de Consiliu Judeţean -, şi eu cred că nu este în regulă acest lucru. Decizia noastră a fost ca să delimităm aceste funcţii şi toate aceste lucruri se vor face la congresul din februarie/martie, când în statutul PSD vor apărea anumite automatisme, cum ar fi cazul că, dacă eşti urmărit penal, automat să fii suspendat din funcţia respectivă – indiferent care este ea, iar dacă eşti cercetat penal, să îţi pierzi automat funcţia de membru al partidului etc. Dar aceste detalii a rămas să fie stabilite la momentul respectiv”, a afirmat Stănescu.

Marius Oprescu "se încălzeşte" pentru a-şi înlocui şeful la C.J. Olt

Şeful PSD/CJ Olt a precizat că se impune separarea celor două funcţii pentru persoanele care îndeplinesc, simultan, atât funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, dar şi pe cea de conducător al filialei de partid în cauză.

„Eu sunt adeptul clar 100% că aceste funcţii administrative şi politice - în cazul preşedinţilor de consilii judeţene, trebuie despărţite pentru că viaţa ne-a demonstrat, mai ales în ultima perioadă, că sunt oameni care, chiar dacă au o anumită funcţie, chiar dacă sunt chiar preşedinţi de consilii judeţene, nu ştiu să gestioneze Puterea în folosul celor care i-au ales. (...) Personal, sunt de părere că, dacă cetăţenii ţi-au dat un mandat de patru ani, eu cred că trebuie să-l duci până la capăt – să rămâi preşedinte al Consiliului Judeţean pentru că sunt promisiunile din platfoma electorală cu care eu am mers în campanie. Din punctul meu de vedere, ca persoană - dacă vreţi -, sigur că trebuie să merg până la capăt, nu am nicio problemă în a renunţa la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Olt, absolut nicio problemă”, a mai declarat Stănescu, care s-a arătat de acord şi cu propunerea delimitării funcţiei de preşedinte de Consiliu Judeţean, de cea de ordonator principal de credite şi angajarea unui „county-manager” la nivelul fiecărui Consiliu Judeţean.

Oficialul citat a mai precizat însă că noua propunere menită să schimbe „obiceiul” ca şefii filialelor judeţene a partidelor să poată fi şi preşedinţi de consilii judeţene ridică o nouă problemă, şi anume ar putea apărea posibilitatea ca o asemenea persoană să candideze pentru funcţia administrativă menţionată din postura de „independent”, caz în care noile reguli nu i s-ar mai aplica. Toate aceste „detalii” ar urma însă a fi lămurite în cadrul Consiliului PSD din primăvara anului viitor.

Înlocuitorul lui Stănescu în fruntea Consiliului Judeţean Olt, se pare, ar urma să fie nimeni altul decât actualul vicepreşedinte al CJ/PSD Olt, Marius Oprescu, prezent şi el la conferinţa de presă menţionată. Astfel, în acelaşi cadru oficial, Oprescu a spus că se simte pregătit să preia funcţia supremă administrativă din vara 2016 dacă actualul său şef politic şi administrativ nu ar mai avea dreptul să candideze, dar numai dacă va fi susţinut de partid în acest sens. Speranţele sale par însă anulate din start dacă noul statut al PSD va menţiona ca membrii urmăriţi penal să îşi piardă automat calitatea de membru al partidului, Oprescu fiind deja cercetat penal pentru ucidere din culpă şi alte trei infracţiuni.

Vă mai recomandăm:

Trai, neneacă: Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, face naveta pe bani publici

FOTO Alegeri cu final previzibil pentru şefia PSD Olt: Paul Stănescu rămâne “El Lider Maximo”

FOTO Paul Stănescu – „baronul Oltului”, domneşte peste Consiliul Judeţean, filiala PSD Olt şi întreg judeţul

FOTO Cei mai bogaţi aleşi ai Oltului: preşedintele CJ Olt îşi respectă blazonul

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite