Un bărbat care a provocat un incendiu la uşa soţiei sale a fost reţinut. Femeia a cerut ordin de protecţie în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a mai fost reţinut în 2019 pentru violenţă în familie FOTO: arhiva
Bărbatul a mai fost reţinut în 2019 pentru violenţă în familie FOTO: arhiva

O femeie din Caracal, care a solicitat în aprilie anul acesta ordin de protecţie faţă de soţul său agresiv, a fost din nou în pericol sâmbătă, 24 iulie 2021. Bărbatul a provocat un incendiu la uşa apartamentului în care femeia locuieşte, deşi acesta nu avea voie să se apropie.

Bărbatul a mers la uşa apartamentului din Caracal în care femeia locuieşte, deşi printr-un ordin de protecţie emis în luna aprilie a acestui an i se interzicea să se apropie la mai puţin de 50 metri de femeie. Bărbatul de 51 ani a turnat benzină pe covoraşul de la intrarea în apartament şi i-a dat foc. O vecină a semnalat incendiul, sunând la 112.

„La data de 24 iulie a.c., la ora 10:30, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de  Poliţie Judeţean Olt – Poliţia municipiului Caracal, au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112, de o femeie de 35 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la un apartament.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, stabilind faptul că persoane necunoscute ar fi turnat un lichid inflamabil şi ar fi aprins un covoraş aflat în scara blocului, în dreptul unui apartament, în care locuieşte o femeie, în vârstă de 50 de ani.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din cadrul Detaşamentului Caracal, fiind distrus în totalitate doar covoraşul, fără a se produce alte pagube“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ olt, Ionuţ Vasiloaica.

Bărbatul are antecedente de violenţă în familie, în 2019 fiind de asemenea reţinut de către poliţişti, pentru ca în aprilie soţia sa să ceară un ordin de protecţie, temându-se de agresivitatea bărbatului.

„În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, a fost identificat un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Caracal, bănuit de comiterea celor întâmplate. Faţă de acesta, în data de 05 aprilie a.c., Judecătoria Caracal, a emis un Ordin de Protecţie, pe o perioadă de 6 luni, prin care i se interzicea dreptul de a se apropia la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de femeia care locuieşte în apartamentul respectiv ori de locuinţa acesteia.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse , fiind continuate cercetările“, a mai spus reprezentantul IPJ Olt.

Bărbatul a fost reţinut sâmbătă, 24 iulie 2021, urmând ca astăzi să fie prezentat în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Vă recomandăm şi:

De ordin de protecţie ar putea beneficia victimele tuturor agresiunilor, nu doar cele ale violenţei domestice - Proiect MJ

Cinci lucruri pe care trebuie să le faceţi dacă sunteţi victima unei agresiuni. „Lăsaţi-ne să ne facem treaba!“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite