Trupurile copiilor înecați în râul Olt au fost găsite. Pompierii și voluntarii i-au căutat aproape 24 de ore VIDEO FOTO

0
Publicat:

Trupurile celor doi copii, de 12 și 13 ani, care au dispărut luni, 17 iulie 2023, în apele râului Olt, între localitățile Giuvărăști și Izbiceni din județul Olt, au fost găsite și aduse la mal. Pompierii și voluntarii au căutat timp de aproape 24 ore.

trupurile celor doi copii au fost găsite la 20 m de mal FOTo: captura video
trupurile celor doi copii au fost găsite la 20 m de mal FOTo: captura video

Cei doi copii se aflau, luni după-amiază, la scăldat, alături de alți doi. Cel în vârstă de 12 ani s-a avântat spre mijlocul râului, iar la un moment dat cei rămași pe mal nu l-au mai văzut. Băiatul de 13 ani a sărit să-l ajute, însă a fost și acesta înghițit de ape. Îngroziți, ceilalți doi copii au dat alarma, nemaiavând curaj să sară, la rândul lor, și să încerce să-i salveze.

În jurul orei 16,00 s-a apelat 112, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje, începând căutările. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și-au adus și echipa de scafandri, care a căutat până după lăsarea întunericului. Nici pe timpul nopții căutările nu au încetat, cei doi copii fiind căutați cu bărcile. Pompierilor li s-au alăturat și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști, dar și mai mulți voluntari, cu bărci și sonare. Marți-dimineață, 18 iulie, echipa de scafandri a ISU Olt a reluat căutările sub apă. Scafandrilor olteni li s-au alăturat alți trei colegi, din Teleorman, Dolj și Vâlcea. 

În cele din urmă, trupurile copiilor au fost găsite.

„Cei doi minori au fost găsiți de echipele de scafandri și au fost aduși la mal. Din păcate, echipajele medicale nu au putut decât să constatate decesul acestora. Trupurile neînsuflețite ale celor doi băieți au fost găsite la aproximativ 20 de metri de mal. Albia râului era neregulată, cu trunchiuri de copaci și zone în care adâncimea apei era de 1-2 metri și alte zone în care apa avea 10-12 metri adâncime”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Cei doi copii erau elevi la Școala Gimnazială din Giuvărăști, unul în clasa a VI-a, iar prietenul său, în clasa a VII-a. Fiind o zi caniculară, plecaseră la scăldat, alături de alți doi copii. S-au aruncat în apă fără să-și dea seama că zonele în care s-a excavat pentru exploatarea agregatelor minerale sunt un real pericol. 

Conform surselor locale, ambii copii erau orfani de câte un părinte.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite