Trafic blocat pe Drumul Expres Slatina -  Balş deschis de curând circulaţiei. Un autotren încărcat cu cărbuni s-a răsturnat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul este complet blocat pe DEx 12 FOTo: IPJ Olt
Traficul este complet blocat pe DEx 12 FOTo: IPJ Olt

Şoferii care aveau de gând să evite aglomeraţia din municipiul Slatina şi oraşul Balş optând pentru varianta parcurgerii acestei distanţe pe drumul expres DEx 12 trebuie să-şi reevalueze opţiunea. Un autotren încărcat cu cărbuni s-a răsturnat aici blocând circulaţia.

UPDATE ora 23,00 - Circulaţia pe DEx 12, întreruptă în cursul după-amiezii de marţi, 16 august, a fost reluată la ora 23,00.

„În aceste momente s-a reluat circulaţia rutieră, în condiţii normale, pe ambele sensuri de deplasare, pe sectorul de drum blocat de pe Drumul Expres 12“, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt.

UPDATE: Evenimentul în urma căruia traficul a fost complet blocat pe tronsonul de drum expres deschis circulaţiei la finele lunii iulie s-a produs în jurul orei 14,40, pe sensul de mers Balş către Slatina, în zona localităţii Piatra-Olt. 

„La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt care au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi o semiremorcă, încărcat cu cărbuni, condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj. 

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că la kilometrul 36 + 600 metrii, pe Drumul Expres 12, ansamblul de vehicule, care circula pe sensul de deplasare Balş către Slatina, s-a răsturnat pe partea carosabilă, din cauza unei explozii produse la anvelopa stânga faţă a capului tractor, în urma căreia şoferul a pierdut controlul volanului“, au precizat reprezentanţii IPJ Olt. 

Încărcătura a ajuns şi pe sensul opus de deplasare, însă evenimentul nu a produs victime. Poliţiştii l-au testat pe şofer, constatând că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

La faţa locului se acţionează în continuare pentru curăţarea şi eliberarea drumului şi reluarea traficului rutier în condiţii normale.

Ştirea iniţială

Circulaţia este blocată total în după-amiaza de marţi, 16 august, pe Drumul Expres 12 (DEx12), între localităţile Slatina şi Balş din Olt, din cauza unui autotren încărcat cu cărbuni. Autovehiculul s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe sensul de mers Balş către Slatina, iar încărcătura a ajuns şi pe sensul opus de deplasare.

„Poliţiştii Serviciului Rutier Olt sunt prezenţi la faţa locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului.

Traficul rutier pe Drumul Expres (DEx12) va fi deviat, prin municipiul Slatina şi pe Drumul Naţional 65 - European 574, sectorul de drum cuprins între sensurile giratorii dintre Slatina şi Piatra-Olt fiind blocat“, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Vom reveni cu detalii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Bărbat plecat de la petrecerea surorii sale, lovit în plin de o maşină, pe DN 71

Tragedie pe DN1, în Prahova. O fetiţă de 11 ani şi părinţii săi, spulberaţi de o maşină în timp ce încercau să traverseze

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite