Sute de locuri de muncă, disponibile în județul Olt. Domeniul cu cea mai mare lipsă de angajați

0
Publicat:

Mai bine de 400 de locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, în județul Olt, potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Majoritatea posturilor vacante sunt pentru municipiile Caracal și Slatina. Fabricile duc lipsă atât de muncitori necalificați, cât și de ingineri.

Muncitori la fabrică FOTO Shutterstock
Muncitori la fabrică FOTO Shutterstock

Cele mai multe la firme care își caută angajați fac parte din sectorul construcţiilor, industriei metalurgice şi unităţilor de confecţii textile. Ar fi vorba despre un total de peste 420 de locuri de muncă, a precizat miercuri, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, pentru Agerpres.

Construcțiile, domeniul cu cea mai mare lipsă de angajați

Din totalul menționat de posturi vacante, peste un sfert sunt în domeniul construcţiilor. Mai precis, o firmă din Caracal are 110 posturi disponibile. Compania angajează dulgheri, zidari, zugravi, şi muncitori necalificaţi la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii.

Pe locul imediat următor, în ceea ce privește o lipsă semnificativă a forței de muncă, se situează fabrici de pe platforma industrială din municipiul Slatina. Sunt disponibile 55 de posturi la o companie ce produce piese turnate din aliaje de aluminiu şi angajează electricieni, dulgheri, strungari etc.

Companiile de pe platforma industrială Slatina angajează şi şapte ingineri, a menţionat Elena Iordache.

Sunt multe oferte pentru angajări în construcţii şi la unităţi industriale, majoritatea pentru persoane cu studii medii sau cu şcoli profesionale, dar sunt în ofertă şi posturi pentru persoane cu studii superioare, pentru ingineri. Totodată, sunt vacante peste 60 de posturi în industria confecţiilor textile precum şi mai multe posturi de vânzător, lucrător comercial”, a punctat reprezentantul AJOFM Olt.

Zeci de oferte și în industria textilă

Unităţile de confecţii textile din judeţ au revenit cu oferte de zeci de locuri de muncă, în ciuda faptului că, în ultimii trei ani activitatea din acest domeniu s-a diminuat şi au avut loc disponibilizări. Multe dintre fabricile de confecţii textile din Olt lucrau în sistem lohn. Ce presupunea acest sistem? Existența unui contractor străin care angajează un executant român pentru a realiza lucrările necesare de prelucrare, procesare sau reparare a produselor finale. Ulterior, produsele sunt expediate contractorului, adică reprezentantul companiei care lansează comanda și care deține o marcă de produse cunoscute pe piață. Executantul român este, în general, o firmă care are costuri scăzute cu forța de muncă și care dispune de capacitatea de producție necesară. În acest context, volumul comenzilor externe a scăzut și au fost reduse contracte. În prezent însă, industria este din nou în căutare de angajați. Potrivit AJOFM Olt sunt disponibile peste 65 de posturi.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite