Percheziţii în Olt, la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu de peste 7,7 milioane lei din comerţul cu lingouri de aluminiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au avut de pus în practică şi 23 mandate de aducere FOTO: arhiva Adevărul
Poliţiştii au avut de pus în practică şi 23 mandate de aducere FOTO: arhiva Adevărul

23 de persoane au ajuns la audieri în urma precheziţiilor desfăşurate în această dimineaţă de poliţiştii Servicului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul SCCO şi sub coordonarea DIICOT – ST Olt. Prejudiciul în dosar depăşeşte 20 milioane lei.

Persoanele vizate de anchetă au ajuns, în urma a cinci percheziţii desfăşurate în judeţul Olt, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, prin acţiunea oamenilor legii reuşindu-se destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspectul principal, Constantin Pelcea, administratorul unei firme din Slatina, este cel care a iniţiat grupul, ulterior aderând mai multe persoane, administratori ai unor societăţi de tip fantomă. Aceste societăţi emiteau facturi fiscale prin care se atesta în mod fictiv achiziţia de lingouri de aluminiu. Activitatea infracţională s-a desfăşurat în decursul a cinci ani, în perioada 2008 – 2013.

„În perioada menţionată , suspectul a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii,  facturi fiscale în valoare de 12.600.000 lei, eliberate de  către 13 societaţi comerciale de tip fantomă, administrate de către membrii grupului, prin care  s-a atestat în mod fictiv achizitionarea de lingouri de aluminiu, în scopul de a crea aparenţa de legalitate a aprovizionarilor efectuate de către acesta, prin modalităţi ilicite.

Sumele de bani erau retrase de către suspecţi  în numerar din conturile societăţilor comerciale iar ulterior erau restituite liderului grupului infracţional“, se precizează în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat din evaziunea fiscală depăşeşte 7,7 miliaone lei, în timp ce suma de bani astfel „albită“ depăşeşte 12,6 milioane lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite