Percheziţii ale mascaţilor la patroni din Balş suspectaţi de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efective ale autorităţilor au efectuat, în această dimineaţă, o serie de percheziţii pe rata oraşului Balş în cadrul unei acţiuni ce a urmărit destructurarea unei reţele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Persoanele implicate au fost duse la audieri la sediul Poliţiei Olt din Slatina. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională suspectată s-ar ridica la peste 3.600.000 lei.

Acţiunea a fost efectuată de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Olt, sprijiniţi de luptătorii mascaţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Au fost derulate cinci percheziţii domiciliare pe raza oraşului Balş la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La finalul acţiunii, două imobile şi două autoturisme au fost puse sub sechestru, iar trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt din Slatina pentru audieri.

Conform informaţiilor anchetatorilor, suspecţii sunt bănuiţi că, în calitate de administratori şi asociaţi ai unei societăţi comerciale din oraşul Balş, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, în perioada 2012-2013, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale în vederea diminuării bazei impozabile, respectiv facturi de achiziţie deşeuri feroase purtând antetul unor societăţi de tip “fantomă”, radiate sau inactive.

“Suspecţii ar fi creat, prin modul de operare, un circuit financiar fictiv constând în creditarea societăţii cu sume mari de bani, urmate de retrageri de numerar din contul societăţii, prin formulare de ridicare numerar cu menţiunea <plata achiziţii diverse>.  Sumele de bani astfel obţinute ar fi fost utilizate pentru achiziţia de autoturisme şi construcţia unui imobil pe raza oraşului Balş”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.


Mai puteţi citi:

Jaf cu năbădăi la o benzinărie din Vişina: au alimentat maşina şi "au uitat" să plătească

Accident grav cu patru răniţi la Balş. Răniţii, transportaţi la trei spitale din zonă

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite