Bebeluș din Olt, mort la câteva ore de la externarea din spital. „M-am gândit că e spital mai mare, mi-l fac bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluș în vârstă de șase luni, dintr-o comună olteană, a decedat în noaptea de luni spre marți, 9/10 ianuarie 2023, la câteva ore de la externarea din spital,. Poliția a deschis o anchetă.

Bebelușul a fost internat ultima dată la SJU Slatina FOTO: arhiva
Bebelușul a fost internat ultima dată la SJU Slatina FOTO: arhiva

Decesul s-a produs la domiciliul familiei copilului, din comuna olteană Oboga. Bebelușul, Gabriel,  ajunsese în urmă cu doar câteva ore acasă, din data de 2 ianuarie, spune mama acestuia, și până luni, 9 ianuarie 2023, după orele prânzului,  fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. 

A trecut prin două spitale

Mama bebelușului mort a ajuns cu acesta mai întâi la Spitalul Orășenesc Balș, înainte de Crăciun, de unde a fost externat în a doua zi de Crăciun. Aici i s-ar fi pus diagnosticul de bronșiolită acută, conform spuselor mamei. Medicii i-au transmis că starea copilului este ameliorată, însă la câteva zile, femeia, îngrijorată că starea nu se ameliora, a decis să meargă la spitalul din Slatina. 

Când mi l-au dat de la Balș, mi-au dat un sirop, i l-am cumpărat, dar nu era bine. Avea o hârâială în piept. M-am dus la farmacie să mă ajute cu altceva și doamna de acolo m-a sfătuit să mă duc înapoi la spital cu copilul. La Balș sau la Slatina. M-am dus la Slatina pentru că m-am gândit că e spital mai mare, au mai multe și mi-l fac bine”, a mărturisit femeia.

Bebelușul a murit în noaptea de luni spre marți, 9/10 decembrie 2023 FOTO: Facebook
Bebelușul a murit în noaptea de luni spre marți, 9/10 decembrie 2023 FOTO: Facebook

Copilul a fost internat la spitalul din Slatina în 2 ianuarie, de data aceasta diagnosticul fiind de pneumonie. După o săptămână femeia a plecat cu bebelușul spre casă. Seara, în schimb, bebelușul a început să fie din nou agitat, părinții reușind să-l liniștească cu greu, după miezul nopții. În timpul nopții copilul a decedat. Dimineață devreme părinții au constatat că bebelușul nu mișcă și au chemat salvarea. Deși s-au executat manevre de resuscitare, bebelușul nu a mai putut fi salvat. 

„Luni, pe 9 Ianuarie, când m-au externat de la Slatina, mi-au zis că e bine copilul. Mi-au dat o rețetă, dar nu am mai apucat să o iau. Noaptea s-a stins lângă noi, în pat. Când l-am strâns în brațe, disperată, am văzut cum i-a ieșit din guriță și nas o substanță gălbuie, parcă era puroi, nu știu”, a mai spus femeia. 

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz. 

„La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt.

În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

Trupul copilului a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările”, au mai precizat reprezentanții IPJ Olt.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au precizat că nu au, deocamdată, date despre acest caz, urmând ca speța să fie investigată în zilele următoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite