Lacrimosa cântă în Piaţa Mare din Sibiu la ARTmania Festival 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacrimosa - Sursa Foto artmaniafestival.ro
Lacrimosa - Sursa Foto artmaniafestival.ro

Piata Mare din Sibiu devine, în premieră absolută, gazda unui performance extraordinar specific legendarei formaţii Lacrimosa, confirmată în rolul de headliner al zilei de sâmbătă, 10 august, la cea de-a opta ediţie a festivalului ARTmania.

Evenimentul celebrează revenirea formaţiei în inima fortăreţei medievale după cinci ani şi oferă publicului primul concert Lacrimosa în Piaţa Mare. Proiectul compozitorului german Tilo Wolff şi al artistei finlandeze Anne Nurmi a prins contur în 1990 împletind temele rock cu o lirică pasională şi intervenţii muzicale clasice şi a devenit un un reper esenţial al scenei symphonic-metal. 

Începuturile trupei sunt încadrate într-o zonă darkwave sau gothic având influenţe ocazionale de metal. După cel de-al patrulea album, Inferno (1995), stilul lor s-a orientat mai mult spre gothic-metal, combinând sound-ul metal şi gothic-rock cu instrumentaţia clasică, vioara, trompeta şi acorduri definitorii de claviatură. În peste 2 decade de activitate, trupa a scos la lumină o discografie fascinantă prin prisma propriei case de producţie Hall of Sermon.

În septembrie 2012 Lacrimosa lansa cel de-al unsprezecelea album din carieră, “Revolution”, reunind în studio o orchestră şi un cor extraordinar, alături de doi mari artişti: Mille Petrozza, chiaristul celebrei trupe thrash metal Kreator şi Stefan Schwarzmann, bateristul trupei Accept.

Muzicalitatea hipnotică a albumului “Revolution” este o joacă a trupei cu sunetul său specific, pe care îl completează cu o notă de duritate şi versuri directe, conferind pieselor o deschidere spre un spectru muzical larg, atrăgând un public variat. Pentru a doua oară la ARTmania, la cererea publicului, 

Lacrimosa revine la Sibiu pe scena din Piaţa Mare, promiţând un show cu totul special şi un show dramatic, plin de emoţii. Participarea Lacrimosa la ARTmania Festival Sibiu 2013 în ultima zi a concertelor din Piaţa Mare oferă o notă de nobleţe şi eleganţă specifică stilului goth, un curent prezent în acest an începând de joi, ziua în care vom asculta  Deine Lakaien în curtea Muzeului Brukenthal.

În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august oferind publicului său concerte şi evenimente alternative. Biletele şi abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achiziţionate de pe shop.artmania.ro de oriunde din lume, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile şi în reţeaua Eventim şi pe myticket.ro, la preţul de 150 lei/abonament şi 100 lei/zi. 

Vă mai recomandăm:

Luna iulie, bogată în evenimente culturale şi sportive, la Sibiu

GALERIE FOTO Oferte trăsnite la o pensiune din judeţul Sibiu – prinzi cocoşul, mănânci supa gratis, îţi plăteşti circumferinţa burţii sau mărimea pantofului

GALERIE FOTO Unde „intrăm la apă” în această vară, la Sibiu

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite