Medici sătmăreni, acuzați de moartea unui nou-născut. „M-au împins de burtă să iasă copilul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mamă din Satu Mare acuză medicul care a ajutat-o să nască că ar fi vinovat de moartea bebelușului ei. Copilul a avut grave probleme de sănătate și a murit o zi mai târziu, după ce a fost transferat cu elicopterul la Oradea. Mai multe anchete se derulează acum.

Spitalul de Urgenț Satu Mare  FOTO Captură video Antena 3
Spitalul de Urgenț Satu Mare FOTO Captură video Antena 3

Anchetele vizează atât sptalul din Satu Mare, cât și din Oradea, după moartea bebelușului.

La Oradea, bebelușul a fost supus unor tratamente la Terapie Intnsivă, însă fără succes. Părinții îi acuză pe medicii din Satu Mare că ar fi responsabili de moartea bebelușului și vor să li se facă dreptate. Copilul a suferit fracturi craniene și hemoragie cerebrală, iar acum, trei medici, o asistentă medicală şi o moaşă sunt acuzaţi de ucidere din culpă.

Au fost încă două asistente acolo şi o moaşă. Tot m-au împins de burtă să iasă copilul, dar fără rezultat. După, doamna doctor a zis să împing iar cu toată puterea mea, am împins şi a ieşit băieţelul”, a declarat Maria Magdalena Horvath, mama copilului.

Mama spune că medicul care a asistat-o a încercat de mai multe ori rotaţia manuală a fătului, dar fără rezultat. Din acest motiv, copilul nu avea oxigen. Astfel, scorul bebelușului la naștere a fost foarte mic. Transferat la Oradea, copilul a murit o zi mai târziu.

A fost ca un film horror. Suntem tineri şi trebuiau să fie cele mai frumoase clipe din viaţa noastră, dar deşi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă au fost cele mai urâte momente”, a explicat Daniel Ablonczy, tatăl copilului.

Personalul medical a fost anchetat administrativ, scrie Antena 3.

În urma articolelor apărute în media online, spitalul constituie prin decizie managerială o comisie de analiză şi evaluare a cazului. Concluziile acestei comisii le vom face publice la momentul finalizării anchetei penale”, a precizat psih. Rodica Lohan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Dacă vor fi găsite vinovate, pe lângă răspunderea penală, cadrele medicale ar putea rămâne fără dreptul de a-şi practica profesia.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite