Cum să te antrenezi în sezonul rece ca să nu te îngraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul rece înseamnă o serie de modificări pentru organism, care pot face ca, în ciuda unui program de antrenament riguros, sportul să nu dea rezultatele scontate. Câteva detalii pot face însă minuni.

Vara s-a încheiat şi toamna îşi intră tot mai mult în drepturi, cu temperaturi scăzute şi cu ploi. Acest lucru nu se resimte doar în ceea ce priveşte starea de spirit, ci şi la nivelul organismului. Temperaturile scăzute sunt resimţite de către corpul uman, care se adaptează noilor condiţii. Cea mai importantă adaptare este faptul că organismul înmagazinează tot mai mult din energia de peste zi pe care o transformă în căldură, necesară funcţionării organismului, acest lucru favorizând depunerea ţesutului adipos, în lipsa unor arderi la fel de accentuate ca şi vara.

Pentru a preveni luarea în greutate în sezonul rece, antrenorii de la sala de fitness Grand Fitness au o serie de recomandări celor care îşi doresc să îşi păstreze sau să îşi îmbunătăţească condiţia fizică pe timpul sezonului rece.

„În primul rând ar fi vorba de un partener de antrenament, care să te motiveze să nu sari peste antrenamente, care să tragă puţin de tine în timpul antrenamentului sau cu care să devii chiar concurent în timpul antrenamentului. Primul pas pentru antrenament porneşte de la mental şi acolo avem nevoie de primul ajutor. Apoi este vorba de tipul de antrenament, fiind tot mai recomandate antrenamentele tip clasă, acolo unde altcineva impune ritmul, respectiv un antrenor. El va şti cum să accelereze ritmul antrenamentelor încât acestea să fie benefice. Nu în ultimul rând, e vorba de timpul alocat exerciţiilor cardio, asta pentru cei care nu renunţă la antrenamentul cu greutăţi. Ţesutul adipos se topeşte mult mai greu decât vara, motiv pentru care raportul dintre timpul alocat sălii de cardio şi celei cu greutăţi trebuie inversat faţă de cel din cadrul antrenamentelor de vară”, afirmă Nicu Vonet, antrenor.

Şi în cazul alimentaţiei există modificări, aceasta schimbându-se în aceeaşi măsură ca şi antrenamentul. Dat fiind faptul că arderile în organism se produc mai lent, mesele trebuie să fie corect compuse din elemente care să nu favorizeze depunerea ţesutului adipos.

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri