Zeci de părinți furioși au cerut explicații la ușa prefectului de Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin de a desfiinţa şcoala din Șopotu Nou şi a transfera copiii la cea din comuna Dalboşeţ a stârnit o adevărată revoltă în rândul părinţilor, care au cerut intervenţia prefectului judeţului.

Părinţii şi elevii şcolii din Şopotu Nou, sat aparţinător comunei Dalboşeţ, nu sunt de acord cu comasarea celor două şcoli şi cer Inspectoratului să revină asupra deciziei care a ajuns la urechile lor în urmă cu trei zile. O delegaţie formată din peste 30 de părinţi a fost astăzi la sediul Isj din Reşiţa, dar şi la prefectul Octavian Ţunea, căruia i-au cerut să intervină pentru ca şcoala din Şopotu Nou să nu fie închisă.

                                                                                       Se opun comasării

„Suntem nemulţumiţi de deciziile luate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean care doreşte să închidă şcoala noastră, chiar dacă are un număr mai mare de elevi decât cea de la Dalboşeţ. Numărul de elevi este de 32 la Dalboşeţ, faţă de 66 la Şopotu Vechi. Nici primarul, nici directorul şcolii nu ne-au comunicat vreo decizie de închidere a unităţii şcolare. Suntem hotărâţi să ne ducem demersurile până la capăt, pentru că, la această şcoală, copii au tot ce este necesar, profesori pregătiţi, condiţii foarte bune şi nu au niciun motiv să facă naveta la Dalboşeţ”, spune Adriana Boba, în calitate de reprezentant al părinţilor.

Administraţia locală din Şopotu Vechi respinge la rândul său ideea desfiinţării şcolii din sat. „Noi avem o şcoală de peste 200 de ani care funcţionează în cadrul localităţii, cu un efectiv de 66 de elevi, clasele V-VIII şi la şcoala din comună este un efectiv de 30 de elevi. Noi ne considerăm îndreptăţiţi să continuăm studiile la şcoala din Şopotu Vechi. Am adus argumentele noastre, faptul că avem profesori calificaţi la catedră, avem condiţii foarte bune şi un proiect de 3 miliarde de lei vechi de la Uniunea Europeană pentru modernizarea şcolii, bani pe care, din păcate, dacă se închide şcoala, n-o să-i mai primim”, afirmă Pavel Velcotă, consilier local în Şopotu Vechi.

Mircea Meilă, inspector şcolar adjunct, crede însă că, spre binele elevilor, părinţii ar trebui să renunţe la orgolii şi ambiţii. „Este de dorit să nu existe învăţământ simultan. Suntem nevoiţi să comasăm cele două şcoli pentru că se impune această reorganizare. Nu putem renunţa la o şcoală care este renovată. Am considerat că asta este varianta oportună”, a precizat Meilă. 

Citește cum se rezolvă problema părinților supărați mâine în Adevărul de Seară Reșița

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite