Bucătarul trimis să reprezinte România la Cupa „Ginghis Han“ din Mongolia. În urmă cu doi ani, a câştigat competiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Popovici a câştigat în 2017 Cupa "Ginghis Han" din Momgolia
Marian Popovici a câştigat în 2017 Cupa "Ginghis Han" din Momgolia

Bucătarul cărăşean Marian Popovici a fost desemnat, din nou, de către organizaţia profesională ACEEA, a bucătarilor români, să reprezinte România în Mongolia

La începutul lunii iunie, în Mongolia, se desfăşoară una dintre cele mai prestigioase competiţii dintre bucătari, unde participă peste 300 de concurenţi din întreaga lume. Este vorba despre Cupa “Ginghis Han”, pe care bucătarul cărăşean şi-a trecut-o în palmares în anul 2017.

“Le mulţumesc doamnei Iulia Drăguţ, preşedinta ACEEA şi domnului Radu Zărnescu, preşedinte Euro Toques Romania, pentru încrederea acordată şi în acest an şi sper să nu-i dezamăgesc, să mă întorc cu rezultate foarte bune. O să mă înscriu la toate categoriile din concurs: peşte, vită, porc pasăre. Sper să obţin medalii la toate. Emoţii nu mai am, pentru că e a doua oară când particip la această competiţie şi mai ales pentru că, la prima participare, am câştigat cupa”, a declarat Marian Popovici, după ce a fost informat că a fost desemnat să participe din nou la această competiţie.

Bucătarul reşiţean are 32 de ani şi a ajuns la gradul de Executiv Chef. A absolvit un liceu cu profil alimentar, însă aventura sa în bucătărie a început în armată, când a avut de ales între bucătărie şi instrucţie. A ales bucătăria şi de atunci nu a mai ieşit din ea.

Marian spune că de fiecare dată când pleacă într-o competiţie internaţională îşi face provizii de pliante cu România şi cu Valea Almăjului. “Îmi face plăcere să le arăt oamenilor din alte ţări ce frumuseţi avem. De fiecare dată, duc cu mine pliante cu zona unde m-am născut şi îi chem să vină să viziteze aceste locuri: Cascada Bigăr, Morile pe Apă de la Rudăria, Capul lui Decebal de pe Dunăre şi alte obiective frumoase de la noi din ţară”, a mai spus Popovici.

Din Mongolia, bucătarul va zbura direct la Khartoum, în Sudan, unde în perioada 9-13 iunie va participa la o altă prestigioasă competiţie culinară.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite