Reţetă de carbonara: cum le prepară chef Florin Dumitrescu fără a folosi smântână
0
Chef Florin Dumitrescu a împărtaşit cu fanii lui de pe Facebook o reţetă de carbonara simplă şi uşoară, recomandată în special celor care nu iubesc gustul smântânii.
Reţetă de carbonara: Ingrediente
spaghete
piper proaspăt măcinat
25 grame parmezan ras
1 ou
50 grame bacon
100 grame spaghete
Reţetă de carbonara: Metodă de preparare
Într-o tigaie se prăjeşte baconul tăiat cuburi. Adăugaţi în tigaie câte un polonic de apă din oala în care fierbeţi pastele.
Parmezanul trebuie să fie ras, iar galbenuşul pregătit. Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie uşor maronie, până puneţi pastele, iar baconul destul de crocant.
Puneţi spaghetele în tigaie, amestecaţi, opriţi focul, puneţi parmezanul, amestecaţi, gălbenuşul îl spargeţi în tigaie şi amestecaţi, puneţi încă o lingură de apă fierbinte din oala în care aţi fiert pastele, măcinaţi piper proaspăt şi puneţi în farfurie.
Pofta bună şi dacă reuşiti să respectaţi această reţetă de carbonara nu mai aveţi nevoie de smântană.
Sursă: stirileprotv.ro