Turişti rătăciţi în Munţii Căpăţânii, într-o zonă mlăştinoasă unde creşte o plantă carnivoră. Înzăpeziţi din cauza GPS-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înzăpeziţi în Valea Mosoroasei din Olăneşti - Vâlcea după ce s-au rătăcit din cauza GPS-ului Foto Jandarmeria Vâlcea
Înzăpeziţi în Valea Mosoroasei din Olăneşti - Vâlcea după ce s-au rătăcit din cauza GPS-ului Foto Jandarmeria Vâlcea

Cinci tineri plecaţi la plimbare prin zona înaltă dintre Râmnicu Vâlcea şi staţiunea Băile Olăneşti au rămas înzăpeziţi şi au avut nevoie de ajutorul jandarmilor.

Turişti aveau să le povestească ulterior salvatorilor că voiau să viziteze o mănăstire din zonă, dar s-au rătăcit din cauza GPS-ului, ajungând practic într-o zonă unde există o arie protejată în care trăieşte o plantă carnivoră - drosera sau „roua cerului”, după cum o cunosc localnicii. 

Întâmplarea a avut loc duminică, 13 februabrie, când jandarmii vâlceni au fost solicitaţi prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că împreună cu alţi patru prieteni, printre care şi un minor, s-au rătăcit în zona Valea Mosoroasei din Munţii Căpăţânii. 

În aproximativ jumătate de oră, salvatorii au fost la locul indicat de apelant. Aici au găsit cinci tineri, din Drăgăşani - Vâlcea, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani.

„Nu aveau afecţiuni medicale, erau extenuaţi şi puţin speriaţi, dar odată cu prezenţa jandarmilor starea lor s-a schimbat în bine. Le-au relatat colegilor noştri că doreau să ajungă la Mănăstirea Lacul Frumos (Mănăstirea Nectarie, din Vlădeşti - Vâlcea - n.r.), dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au rămas înzăpeziţi cu maşina pe traseul indicat greşit de aplicaţia GPS a telefonului”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Vâlcea, George Tacăle.

Cu ajutorul salvatorilor, tinerii au reuşit să scoată maşina din zăpadă şi să ajungă din nou la drumul principal.

„Le recomandăm şoferilor să verifice mereu traseele pe care intenţionează să le parcurgă, iar în cazul în care întâmpină dificultăţi care le pot pune viaţa în pericol, să solicite sprijin apelând numărul unic de urgenţă 112”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei. 

Zona în care s-au rătăcit tinerii este cunoscută sub denumirea Mlaştina Mosoroasa şi este o rezervaţie naturală, în care creşte planta carnivoră amintită, care este extrem de rară în România. Se află la aproximativ cinci kilometri distanţă de staţiunea Băile Olăneşti, la o altitudine de 700 de metri, la graniţa cu localitatea Vlădeşti, în care se află Mănăstirea Nectarie sau Lacul Frumos.

Vă mai recomandăm şi:

Minicastelul regal de la Olăneşti. Medicul evreu care l-a ridicat a fost salvat de furia nazistă VIDEO

Unde duce zvonistica: scandal într-o benzinărie pentru „carburant la bidon” dat preferenţial VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite