Unde duce zvonistica: scandal într-o benzinărie pentru „carburant la bidon” dat preferenţial VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentarea la o benzinărie de pe DN 7/ în Vâlcea, stopată, în timp ce angajaţii se aprovizionează cu bidoane de plastic Foto captură video
Alimentarea la o benzinărie de pe DN 7/ în Vâlcea, stopată, în timp ce angajaţii se aprovizionează cu bidoane de plastic Foto captură video

Clienţii unei benzinării de pe DN 7 / E 81, de la intrare în Râmnicu Vâlcea, au fost, miercuri seară, la un pas să se ia la bătaie cu angajaţii după ce aceştia au oprit practic alimentarea pentru a se aproviziona personal cu carburant

Şocaţi, oamenii au decis să filmeze ce se întâmplă. În imagini se observă mai mulţi angajaţi extrem de agitaţi alimentând în bidoane din plastic de cinci litri, în timp ce o mare cantitate de carburant se scurge pe lângă recipiente, dar şi preţul carburantului crescut în mod inexplicabil. Clienţii s-au revoltat pentru că nu li s-a mai permis accesul la pompe, iar unora li s-a spus că nu mai există carburanţi.

„Speculă şi abuz”

„Speculă şi abuz la Peco... Râmnicu Vâlcea pe fondul panicii artificiale! Angajaţii încarcă benzină în recipiente ilegale pentru folos propriu. În acelaşi timp, le refuză clienţilor accesul la pompă până nu îşi asigură propriile stocuri. Pentru clienţi, preţul la staţie a fost de 11,09 lei / litru, chiar peste preţurile speculanţilor principali ai zilei, francizele companiei maghiare Mol!...”, se arată într-o postare pe Facebook cu filmarea din benzinărie. O altă filmare surprinde preţul carburantului.

Scandal la o benzinărie, pe DN7: alimentarea stopată în timp ce personalul se aprovizionează cu bidonul; 11,09 lei/litru (Sursă imagini Vâlcea Info)

„Am stat la coadă să alimentez şi daţi numai la cunoştinţe...”

„O să vă filmez: doamna îşi ia două bidoane, domnul îşi ia două bidoane, toată lumea îşi ia bidoane. Stau şi eu cu bidonul, atunci... Suntem oameni de rând, clar. Cum adică, dumneavoastră aveţi voie şi eu n-am voie? Vă filmez, că nu e corect ce faceţi! Aţi oprit pompele... Am stat la coadă să alimentez şi daţi numai la cunoştinţe...”, se aude pe fundalul înregistrării vocea persoanei care filmează.

Clienţii par exasperaţi şi uluiţi de reacţia angajaţilor care susţin că-şi fac plinul pentru casă, în timp ce ei sunt obligaţi să aştepte un timp neprecizat, iar unii chiar au fost nevoiţi să plece de la coadă pentru că li s-a spus că nu mai există motorină.

În imagini apar chiar şi copii mici care se plimbă printre maşini plictisiţi şi neînţelegând nervozitatea adulţilor.

Una dintre angajate explică faptul că i s-a comunicat să aştepte o jumătate de oră, să oprească alimentarea, până s-ar aproviziona depozitele staţiei, motiv pentru care profită ca să pună carburant în bidoane.

Angajaţii unei benzinării din Vâlcea au oprit alimentarea către clienţi pentru a se aproviziona personal în bidoane Foto captură video

Alimentarea la o benzinărie de pe DN 7/ în Vâlcea, stopată, în timp ce angajaţii se aprovizionează cu bidoane de plastic Foto captură video

„Adevărul” a  încercat în mai multe rânduri să-i contacteze telefonic pe reprezentanţii firmei pentru un punct de vedere privind incidentul din benzinărie¸ dar fără succes. Numărul alocat benzinăriilor (compania are mai multe staţii) se decuplează instant, iar la cel dedicat operatorilor nu răspunde nimeni. 

Într-o altă benzinărie din Râmnicu Vâlcea, o doamnă care a aşteptat la una dintre cozile infernale de la staţiile de carburant a povestit că s-a trezit alungată de poliţişti: „Nu m-au miliţia să stau la rând pe motiv că blocam circulaţia”, a menţionat aceasta. 

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vâlcea susţin însă că agenţii de circulaţie au fost prezenţi în proximitatea staţiilor peco pentru asigurarea unui climat optim şi siguranţă publică în tot judeţul şi că nu s-au înregistrat situaţii deosebite. 

Amenzi de 10.000 lei pentru recipiente ilegale şi 100.000 lei pentru preţuri umflate

„Adevărul” a solicitat o reacţie şi din partea reprezentanţilor ISU Vâlcea legat de modul ilegal în care s-au aprovizionat românii folosindu-se de PET-uri, pubele, pungi etc. deşi legea spune că astfel de combustibili nu pot fi transportaţi decât în canistre speciale. 

„Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Vâlcea efectuează, începând de astăzi, controale în staţiile de alimentare cu carburanţi. Sunt urmărite în special aspecte privind respectarea PSI în cazul achiziţiei de carburanţi -  conformitatea recipientelor în care se stochează carburanţii -, modalitatea de transport şi respectarea regulilor PSI în incinta staţiilor de alimentare. Încălcarea acestor aspecte se sancţionează, potrivit legislaţiei în vigoare, cu amenzi cuprinse intre 5000 şi 10.000 de lei”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Potrivit unor surse, urmează să fie verificate inclusiv imaginile surprinse de sistemele de supraveghere video ale benzinăriilor şi vor fi date sancţiuni inclusiv acestor unităţi. Reprezentanţii ANAF au anunţat că benzinăriile care au mărit nejustificat preţul la carburanţi riscă amenzi în cuantum maxim de 100.000 de lei. Aceleaşi surse au menţionat că vor fi verificate imaginile surprinse în benzinării şi vor fi aplicate sancţiuni inclusiv acestor companii.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Supraimpozitarea, soluţia pentru hotelurile în paragină dintr-o staţiune-fantomă din Munţii Lotrului

UPDATE O cisternă ce transporta hidrogen a ajuns pe şinele de cale ferată, iar o persoană încarcerată a murit, pe Valea Oltului FOTO VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite