Miel captiv într-o mină abandonată, salvat de pompieri: „A căzut printre dalele de beton ale tunelului” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miel salvat de pompieri dintr-un tunel al unei mine abandonate din Berbeşti - Vâlcea în care căzuse Foto colaj Adevărul
Miel salvat de pompieri dintr-un tunel al unei mine abandonate din Berbeşti - Vâlcea în care căzuse Foto colaj Adevărul

Operaţiunea de salvare s-a derulat joi, 25 februarie, în localitatea Berbeşti - Vâlcea. Un miel a rămas captiv între dalele de beton ale unui tunel minier.

Un cioban plecat cu oile la păscut pe dealurile din localitatea Berbeşti s-a trezit la un moment dat că i se împuţinează turma. 

Plânsul disperat al unui miel, ce părea să vină din pământ, l-a făcut să înţeleagă că animalul cel mai probabil căzuse într-un fost puţ minier abandonat, unul dintre multele aflate într-o zonă în care încă se mai extrage cărbune. 

Neştiind cum să-şi salveze animalul, ciobanul a chemat în ajutor pompierii. 

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Octavian Fulger, pompierii militari au fost solicitaţi în jurul orei 10:47. 

La faţa locului, aceştia au constatat că mielul căzuse printre dalele de beton ale tunelului minier. „Mielul a scăpat printre spaţiile de dilatare dintre cadrele din care este confecţionat tunelul”, a precizat Octavian Fulger.

Tunelul minier din Berbeşti - Vâlcea în care a rămas captiv un miel căzut printre dalele de beton şi salvat de pompieri Foto Adevărul

Tunelul minier din Berbeşti - Vâlcea în care a rămas captiv un miel căzut printre dalele de beton şi salvat de pompieri Foto Adevărul

Numai că puţul era inundat cu apă infiltrată, motiv pentru care pompierii au fost nevoiţi să evacueze „o cantitate considerabilă de apă”, după cum a precizat reprezentantul ISU. „Interventia a fost îngreunată de lipsa luminii şi de necunoaşterea adâncimii apei”, a menţionat acesta. 

Aceeaşi sursă ne-a mai precizat că pentru salvarea animalului a fost nevoie de ajutorul colegilor de la Miniera Berbeşti: „Cu ajutorul unei motopompe şi cu sprijinul unui echipaj de la Serviciul Privat de Pompieri al Minierei Berbeşti, a fost asanată apa, după care s-a putut ajunge în zona în care mielul era captiv. Acesta a fost adus în siguranţă la suprafaţă, după mai bine de o oră de eforturi”.

Vă mai recomandăm şi:

Două femei pretind copilul abandonat în Râmnicu Vâlcea. Anchetatorii au cerut un test ADN pentru mama Mariei

Bebeluşul din Vâlcea, abandonat de fosta profesoară după un scandal monstru în familie: „Avea o viaţă de câine“

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite