Incendii pe DN7 care au paralizat traficul. O dubă plină cu mobilă a luat foc pe Dealul Negru VIDEO

0
Publicat:

Un incident în trafic s-a produs luni seara, 11 decembrie 2023, pe DN7, în județul Vâlcea, unde un autovehicul a luat foc în timp ce se afla în mers.

Dubă încărcată cu mobilă - torță în trafic pe DN7 în Milcoiu Vâlcea Foto ISU Vâlcea
Dubă încărcată cu mobilă - torță în trafic pe DN7 în Milcoiu Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Evenimentul a dus la blocarea traficului rutier între Râmnicu Vâlcea și Pitești. 

„Incendiu autoutilitară pe DN7 Vâlcea în localitatea Milcoiu. Este vorba de o dubă încărcată cu mobilă. A fost alocată o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Râmnicu Vâlcea”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Bianca Boroboc, despre incidentul cu mașina în flăcări.

Potrivit sursei citate, flăcările care au mistuit întregul autovehicul au fost stinse la scurt timp de la intervenția pompierilor militari și nu au existat victime.

Într-un final, traficul de pe Dealul Negru a fost deblocat.

Al doilea eveniment al zilei pe șoselele din Vâlcea

Este al doilea incident rutier produs la începutul săptămânii pe șoselele din județul Vâlcea. Cu aproximativ cinci ore înainte, două mașini au intrat în coliziune în municipiul Râmnicu Vâlcea. La eveniment ISU Vâlcea a alocat o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare ușoară, un echipaj SMURD și un altul al Serviciului Județean de Ambulanță.

Nu a existat nici o victimă încarcerată, dintre cele trei persoane implicate în eveniment: „Nu s-au înregistrat scurgeri de combustibil. O persoană de sex feminin a fost transportată de către echipajul SAJ la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea”, a mai precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

Incendiile în trafic pe Dealul Negru nu sunt o raritate

Revenind la acest incendiu în trafic pe DN7 trebuie menționat că astfel de situații se întâmplă destul de frecvent pe acest sector de drum.

Una dintre cauze ar fi și conformația drumului, în cazul tronsonului dintre Râmnicu Vâlcea și Pitești - artera străbate mai multe dealuri între județele Vâlcea și Argeș, cu secțiuni în pantă și curbe destul de strânse care solicită autovehiculele mai ales pe cele încărcate cu marfă sau cu probleme tehnice.   

În primăvara anului trecut, pe această secțiune, spre exemplu, a luat foc în trafic un microbuz pentru transport persoane. La fel s-a întâmplat și în primăvara lui 2021 când un incendiu a izbucnit la un TIR plin cu mașini de spălat, aflat în mers, tot în zona Milcoiu. 

Dar ultimul incendiu produs pe DN7 în Vâlcea a avut loc pe Valea Oltului, în stațiunea Călimănești - Căciulata, chiar la finele săptămânii trecute. 

O mașină în care se afla o familie cu un copil mic a luat foc în fața Hotelului Traian (VEZI VIDEO). La intervenție au fost alocate o autospecială de stingere de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o ambulanță SAJ și voluntari ai Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Călimănești. Ca și în situația de pe Dealul Negru, de la Milcoiu Vâlcea, flăcările au mistuit tot autovehiculul.

O femeie, cel mai probabil soția proprietarului mașinii, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică. Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului un scurt - circuit la mașină.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite