Topul exerciţiilor pentru ameliorarea durerilor de picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durerile de picioare pot avea diferite cauze, de la greutatea în exces şi stres până la circulaţia slabă la nivelul membrelor inferioare. Vă prezentăm în continuare mai multe exerciţii fizice ce vă pot ameliora durerile de picioare.

Când faceţi exerciţii ale picioarelor, o atenţie deosebită trebuie să acordaţi gleznelor. Şi asta pentru că dacă veţi avea glezne puternice şi flexibile, şi postura va fi una mai fermă.

Fizioterapeutul Alina Pandele recomandă un exerciţiu simplu pentru glezne: ”Trebuie să vă întindeţi pe spate şi să aduceţi picioarele spre piept, în unghi de 90 grade. După aceea învârtiţi gleznele în sensul acelor de ceasornic de 10 ori şi încă de 10 ori în cealaltă direcţie. Faceţi acest exerciţiu de trei ori în fiecare zi, cu ambele picioare odată sau cu câte unul pe rând”.

Un exerciţiu simplu de efectuat şi care va ameliora durerile de picioare este fuga în vârful degetelor.

Concret, trebuie să încercaţi să mergeţi repede în vârful degetelor. Consecinţa este că acest exerciţiu vă va ajuta să vă întăriţi genunchii şi reprezintă un antrenament simplu pentru picioare şi echilibru.

Durata exerciţiului trebuie să fie între 5 şi 15 minute.

Un alt exerciţiu util este ridicarea picioarelor. ”La început luaţi un scaun şi ţineţi-vă cu mâinile de acesta. Ridicaţi încet un călcâi de la podea. Încet ridicaţi celălalt călcâi, astfel încât să staţi în vârful degetelor. Puneţi după aceea călcâile pe podea. Repetaţi exerciţiul de 15-20 de ori. Exerciţiu vă va ajuta la întărirea gleznelor şi a muşchilor genunchilor”, spune fizioterapeutul Alina Pandele.

Un alt exerciţiu pentru ameliorarea durerii de picioare poartă numele ”fluturele”. Pentru acest exerciţiu aveţi nevoie de o saltea moale. Primul pas este de a vă întinde pe saltea. După aceea aplecaţi-vă spre dreapta şi îndoiţi genunchii. Ţineţi apoi capul sprijinit pe mână sau pe braţ. Încordaţi muşchii abdominaşi în timp ce ridicaţi şi coborâţi piciorul drept. Executaţi 15 repetări pe această parte, după care repetaţi pe partea cealaltă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite