Bătaie în curtea unui colegiu din Iași. Mai mulți elevi s-au încăierat, unul a fost rănit. ISJ a demarat anchetă

0
0

Potrivit primelor informații, copii sunt elevi în clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Unii dintre ei au avut nevoie de îngrijire la cabinetul medical al şcolii. A fost demarată o anchetă în acest caz.

ISJ consiliază conducerea unităţii școlare  FOTO Shutterstock
ISJ consiliază conducerea unităţii școlare FOTO Shutterstock

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a demarat o anchetă deoarece în curtea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași a avut loc un conflict între elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. 

Conflictul nu ar fi fost unul superficial. Unii copii au avut nevoie de îngrijire la cabinetul medical al şcolii. La faţa locului au fost chemaţi poliţişti de la Secţia 2 Poliţie şi s-a luat legătura cu diriginţii claselor din care provin elevii pentru a le chema părinţii la şcoală.

Din informarea transmisă de conducerea Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iaşi, astăzi, 30 septembrie, în pauza de la ora 9,50, în curtea unităţii şcolare, a avut loc un conflict în care au fost implicaţi elevi din clase diferite. În urma acestei situaţii unii copii au avut nevoie de îngrijirea oferită de cabinetul medical al şcolii, iar conducerea şcolii a luat legătura imediat cu Secţia 2 Poliţie, cu diriginţii claselor din care provin elevii şi cu părinţii acestora. Un echipaj al Secţiei 2 Poliţie s-a deplasat la şcoală pentru a face verificări în acest caz. Totodată, conducerea unităţii de învăţământ a purtat discuţii cu o parte dintre părinţii elevilor, iar consilierul şcolar a stabilit un plan de consiliere a elevilor implicaţi în acest conflict”, se menţionează într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

În şcoală au început demersurile de verificare pentru a se stabili exact circumstanţele în care s-a produs acest conflict şi pentru a se identifica măsurile care se vor lua, în conformitate cu regulamentele şcolare.

Unitatea de învăţământ colaborează cu Biroul de Siguranţă Şcolară şi beneficiază de suportul CJRAE pentru a lua măsuri de prevenire a violenţei în şcoală. În zilele următoare se va relansa, printr-o activitate care va avea loc la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi, Campania „Şcoală sigură fără port sau folosire de obiecte periculoase”, organizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Totodată, luni dimineaţă, în cadrul şcolii, poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară vor efectua activităţi de prevenire a violenţei”, precizează sursa citată.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi menţionează totodată că în prezent consiliază conducerea unităţii şcolare şi monitorizează modul în care se desfăşoară verificările şi în care se vor aplica măsurile care se impun în acest caz. De asemenea, elevii vor fi consiliați psihologic și informații cu privire la violența în școli. Tinerii implicați vor fi sancționați în funcție de regulamentul școlii.

Devine tradiție

Conflictele în curtea școlii devin tradiție la Iași. Pe 26 septembrie 2022 a avut loc o bătaie la o altă şcoală din Iaşi. O elevă nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi a lovit-o cu palmele şi picioarele pe o colegă de clasă. Incidentul nefericit a avut loc la clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu” din Iaşi.

În urma întâmplării, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Iași au demarat o serie de activități de prevenire a bullying-ului, după ce două eleve s-au bătut la o școală din Iași. Acțiunea face parte din campania „Școala fără bullying”.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite