PSD Mioveni, mesaj de susținere față de edilul Ion Georgescu: Credem în nevinovăția dumnealui. Decizia de excludere, pripită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizația locală PSD Mioveni și-a anunțat susținerea pentru edilul orașului, după ce acesta a fost reținut de DNA pentru trafic de influență. PSD Mioveni subliniază că decizia organizației județene de excludere din partid este „una pripită” și îl consideră nevinovat pe Ion Georgescu.

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni FOTO: Arhivă
Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni FOTO: Arhivă

„Organizația PSD Mioveni s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni. Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării”, se arată pe pagina de Facebook a organizației locale a PSD din Mioveni.

Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a votat, miercuri seară, excluderea din cadrul partidului a primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupție.

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca", este precizat într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, după mai multe ore de audieri, fiind suspectat de trafic de influență.

Surse judiciare au declarat neoficial pentru „Adevărul“ că denunțătorul ar fi un șef de instituție publică, prieten vechi cu primarul.

Acuzațiile DNA 

Procurorii DNA arată că în toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

„Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii”, se arată în comunicatul DNA.

De precizat că noul spital din Mioveni, unde urma să se facă angajarea, este manageriat chiar de ginerele primarului Ion Georgescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite