Piteşteanul Emanuel Mazăre, argint la Olimpiada Balcanică de Matematică - 2022. Delegaţia României a strălucit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanuel Mazăre  Foto Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti
Emanuel Mazăre  Foto Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti

România a obţinut patru medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România e pe locul întâi. Una dintre medalii a fost obţinută de Emanuel Mazăre, puştiul genial al Piteştiului.

Societatea de Ştiinţe Matematice din România a selectat în prima jumătate a acestui an, prin Olimpiada Naţională de Matematică şi patru baraje de calificare, un lot naţional format din cei mai buni şase elevi din ţară la nivelul claselor a VII-a şi a VIII-a, lot în care s-a calificat şi Emanuel Mazăre, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti.

Elevii români au obţinut rezultate impresionante

La JBMO se întrec echipe formate din câte şase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – ţări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Franţa, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

Echipa României a obţinut următoarele rezultate:

Medalii de aur:


Aida Mitroi (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu”, Timişoara) – punctaj maxim,
Victor-Vasile Dragoş (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, Baia Mare) – punctaj maxim, Andrei Vila (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti),
Radu-Ionuţ Stoleriu (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Iaşi)

Medalii de argint:


David Ghibu (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti)
Emanuel Mazăre (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Piteşti).

Piteşteanul Emanuel Mazăre a adus argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori - 2022
Piteşteanul Emanuel Mazăre a adus argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori - 2022

Echipa României Foto Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Slatina (leader), Cristian-Teodor Mangra, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, Bucureşti (deputy leader) şi Cristian Lazăr, de la Colegiul Naţional Iaşi (observator).

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat locul întâi, cu 224 de puncte din 240 posibile, cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiţiei.

Următoarele locuri de pe podium sunt ocupate de Serbia – 174 de puncte, respectiv Turcia – 166 de puncte.

„Felicitări echipei României pentru rezultatele obţinute! Felicitări, Emanuel Mazăre, ai adus în ultimii doi ani cele mai bune rezultate ale Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu Piteşti de la înfiinţarea sa: 2021 – medalia de AUR la JBMO2021 şi 2022 – medalia de ARGINT la JBMO 2022. Ştim că nu te vei opri aici! Succes!", i-a transmis Marian Haiducu, directorul Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu din Piteşti.

Anul acesta, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori - organizată de Ministerul Educaţiei din Sarajevo şi Societatea de ştiinţe matematice din Sarajevo - a revenit la formatul clasic, cu prezenţă fizică.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Primarul acuzat că a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost reţinut. „Să fii la dispoziţia mea“, i-a cerut edilul 

Un tânăr din Argeş şi-a şantajat fosta concubină cu fotografii erotice ca s-o convingă să reia relaţia | adevarul.ro

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite