Pite┼čteanul Emanuel Maz─âre, argint la Olimpiada Balcanic─â de Matematic─â - 2022. Delega┼úia Rom├óniei a str─âlucit

0
0
rmanuel mazare Scoala 11 Pitesti
Emanuel Maz─âre┬á Foto ┼×coala Gimnazial─â Mihai Eminescu Pite┼čti

Rom├ónia a ob┼úinut patru medalii de aur ┼či dou─â de argint la Olimpiada Balcanic─â de Matematic─â pentru Juniori. ├Än clasamentul neoficial pe na┼úiuni, Rom├ónia e pe locul ├«nt├ói. Una dintre medalii a fost ob┼úinut─â de Emanuel Maz─âre, pu┼čtiul genial al Pite┼čtiului.

Societatea de ┼×tiin┼úe Matematice din Rom├ónia a selectat ├«n prima jum─âtate a acestui an, prin Olimpiada Na┼úional─â de Matematic─â ┼či patru baraje de calificare, un lot na┼úional format din cei mai buni ┼čase elevi din ┼úar─â la nivelul claselor a VII-a ┼či a VIII-a, lot ├«n care s-a calificat ┼či Emanuel Maz─âre, elev ├«n clasa a VIII-a la ┼×coala Gimnazial─â Mihai Eminescu Pite┼čti.

Elevii români au obţinut rezultate impresionante

La JBMO se ├«ntrec echipe formate din c├óte ┼čase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia ┼či Her┼úegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Rom├ónia, Serbia ┼či Turcia ÔÇô ┼ú─âri oficiale, precum ┼či echipe din Arabia Saudit─â, Azerbaidjan, Bosnia ┼či Her┼úegovina, Croa┼úia, Fran┼úa, Kazahstan, K├órg├ózstan ┼či Tadjikistan.

Echipa României a obţinut următoarele rezultate:

Medalii de aur:


Aida Mitroi (clasa a VIII-a, ┼×coala Gimnazial─â Nr.16 ÔÇ×Take IonescuÔÇŁ, Timi┼čoara) ÔÇô punctaj maxim,
Victor-Vasile Drago┼č (clasa a VIII-a, Colegiul Na┼úional ÔÇ×Vasile LucaciuÔÇŁ, Baia Mare) ÔÇô punctaj maxim, Andrei Vila (clasa a VIII-a, Liceul Interna┼úional de Informatic─â, Bucure┼čti),
Radu-Ionu┼ú Stoleriu (clasa a VIII-a, Colegiul Na┼úional ÔÇ×Emil Racovi┼ú─âÔÇŁ, Ia┼či)

Medalii de argint:


David Ghibu (clasa a VIII-a, Liceul Interna┼úional de Informatic─â, Bucure┼čti)
Emanuel Maz─âre (clasa a VIII-a, ┼×coala Gimnazial─â ÔÇ×Mihai EminescuÔÇŁ, Pite┼čti).

rmanuel mazare Scoala 11 Pitesti
Pite┼čteanul Emanuel Maz─âre a adus argint pentru Rom├ónia la Olimpiada Balcanic─â de Matematic─â pentru Juniori - 2022

Echipa Rom├óniei Foto ┼×coala Gimnazial─â Mihai Eminescu Pite┼čti

Echipa Rom├óniei a fost condus─â de profesorii Marius Perianu de la Colegiul Na┼úional ÔÇ×Ion MinulescuÔÇŁ, Slatina (leader), Cristian-Teodor Mangra, de la Colegiul Na┼úional ÔÇ×Tudor VianuÔÇŁ, Bucure┼čti (deputy leader) ┼či Cristian Laz─âr, de la Colegiul Na┼úional Ia┼či (observator).

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat locul întâi, cu 224 de puncte din 240 posibile, cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiţiei.

Urm─âtoarele locuri de pe podium sunt ocupate de Serbia ÔÇô 174 de puncte, respectiv Turcia ÔÇô 166 de puncte.

ÔÇ×Felicit─âri echipei Rom├óniei pentru rezultatele ob┼úinute! Felicit─âri, Emanuel Maz─âre, ai adus ├«n ultimii doi ani cele mai bune rezultate ale ┼×colii Gimnaziale Mihai Eminescu Pite┼čti de la ├«nfiin┼úarea sa: 2021 ÔÇô medalia de AUR la JBMO2021 ┼či 2022 ÔÇô medalia de ARGINT la JBMO 2022. ┼×tim c─â nu te vei opri aici! Succes!", i-a transmis Marian Haiducu, directorul ┼×colii Gimnaziale Mihai Eminescu din Pite┼čti.

Anul acesta, Olimpiada Balcanic─â de Matematic─â pentru Juniori - organizat─â de Ministerul Educa┼úiei din Sarajevo ┼či Societatea de ┼čtiin┼úe matematice din Sarajevo - a revenit la formatul clasic, cu prezen┼ú─â fizic─â.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Primarul acuzat c─â a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost re┼úinut. ÔÇ×S─â fii la dispozi┼úia meaÔÇť, i-a cerut edilul┬á

Un t├ón─âr din Arge┼č ┼či-a ┼čantajat fosta concubin─â cu┬áfotografii erotice ca s-o conving─â s─â reia rela┼úia | adevarul.roUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite