Dusterul cu care a mers Papa Francisc la vizita în România, expus la intrarea în Muzeul Naţional de Istorie al României. Ce dotări spectaculoase are VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dusterul Papamobil a fost folosit de Papa Francisc la vizita de la Şumuleu Ciuc FOTO: Dacia
Dusterul Papamobil a fost folosit de Papa Francisc la vizita de la Şumuleu Ciuc FOTO: Dacia

Până la 13 iunie, Muzeul Naţional de Istorie al României din Capitală găzduieşte expoziţia „Papa Francisc, pelerin în România”, dedicată împlinirii a trei ani de la vizita istorică a suveranului pontif în ţara noastră.

Unul dintre principalele puncte de atracţie ale acestei expoziţii, amplasat chiar la intrarea principală în muzeu, este reprezentat de automobilul Duster Papamobil, ce a fost utilizat în deplasarea Papei Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, din judeţul Harghita, pe 1 iunie 2019.

Realizat pe baza modelului Duster 4x4, vehiculul special adaptat pentru suveranul pontif este echipat cu elemente suplimentare de siguranţă şi confort. Modelul are printre altele o trapă de pavilion pe aproape toată lungimea acestuia şi de o suprastructură vitrată, elemente ce au permis ca pe acum trei ani Papa Francisc să poată sta în picioare în vehicul, pentru a fi văzut şi pentru a saluta mulţimea strânsă la Şumuleu Ciuc.

Alte elemente de identificare ale Dusterului Papamobil sunt reprezentate de cele două drapele ale Vaticanului, amplasate în părţile laterale ale capotei faţă, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare specific, SCV 1 (Status Civitatis Vaticanae – Oraşul Stat Vatican), inscripţionat în culoarea roşie, folosit în mod tradiţional pe orice vehicul Papamobil. 

Pe 27 noiembrie 2019, Dacia a donat Papei Francisc un Duster special. „Papamobilul” este de atunci una dintre maşinile oficiale de la Vatican, având culoarea albă la exterior şi bej, în interior. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime şi 1,80 metri lăţime.

Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri şi echipa Adaptări Speciale de la uzina Dacia de la Mioveni, în colaborare cu carosierul Romturingia din Câmpulung Muscel. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă.

Vă mai recomandăm şi:

FOTO Primele imagini cu papamobilul conceput la uzina Dacia din Piteşti. Papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Papa Francisc

Ce s-a întâmplat cu papamobilul făcut de Dacia pentru vizita Papei în România


 


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite