Ce s-a întâmplat cu papamobilul făcut de Dacia pentru vizita Papei în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papamobilul cu care se va deplasa Papa sâmbătă
Papamobilul cu care se va deplasa Papa sâmbătă

În prima zi a vizitei sale în România, Papa Francisc nu a fost văzut în papamobilul Duster, conceput de Dacia la Piteşti, aşa cum erau aşteptările, ci într-un papamobil marca Isuzu.

Joi, Serviciul de Protecţie şi Pază a dat publicităţii primele imagini cu papamobilul ce urmează să fie folosit de Papa Francisc, precizând că momentul utilizării lui este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată. 

Vineri seară, SPP a transmis că, aşa cum a fost stabilit în concepţia de securitate, papamobilul românesc va fi folosit sâmbătă de către Suveranul Pontif: ”Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri (joi – n.r) la Miercurea Ciuc, unul dintre oraşele vizitate de Papa Francisc”.

Papamobilul folosit în Bucureşti este unul dintre cele două aduse de la Vatican.

   

Papa Francisc a sosit, vineri, înainte de prânz, în România, fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis la Aeroportul Henri Coandă, de unde a plecat într-un autoturism Logan. 

Imagine indisponibilă

Suveranul Pontif a mers vineri, în Bucureşti, într-un papamobil Isuzu, printr-o ploaie torenţială, iar oamenii prezenţi pe străzi nu au plecat din zonă până când nu au fost siguri că îl pot măcar vedea pe Sfântul Părinte. Suveranul Pontif a salutat mulţimea din papamobil, în ciuda ploii foarte puternice.

Imagine indisponibilă

Sâmbătă, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, Miercurea Ciuc şi apoi va merge la Iaşi unde va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” şi va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile, la Palatul Culturii din Iaşi.

Duminică, Papa Francisc la merge la Blaj, iar în jurul orei 17.30 va pleca de la Sibiu către Roma.

Te-ar putea interesa şi:

Papa Francisc şi Patriarhul Daniel au făcut schimb de cadouri

Carmen Dan şi Călin Popescu Tăriceanu au fost huiduiţi la Catedrala Neamului de către pelerinii care-l aşteptau pe Papă

Ce cadou i-a adus Papa Francisc lui Klaus Iohannis

Papa Francisc, întâlnire cu Viorica Dăncilă. Ce cadou i-a făcut premierul

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite