Copil agresat într-un centru de tip familial, de o asistentă medicală: „Mi-a băgat mâna în gât, mi-a dat cu pumnii“

0
Publicat:

Polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal cercetând dacă un minor instituționalizat a fost agresat de o asistentă medicală din cadrul unui Centru de Tip Familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș.

Copil instituționalizat agresat de o asistentă medicală Foto: Ziarul Adevărul
Copil instituționalizat agresat de o asistentă medicală Foto: Ziarul Adevărul

Conflictul dintre copil și angajata centrului s-ar fi produs în dimineața zilei de 4 martie 2024.

Minorul, în vârstă de 16 ani, este bolnav de diabet. Asistenta medicală s-ar fi prezentat, în jurul orei 6.20, pentru a-i administra tratamentul cu insulină, doar că minorul ar fi refuzat pe motiv că e prea de dimineață și i-ar fi vorbit vulgar angajatei. De obicei, tratamentul era făcut în jurul orei 7.00.

S-a iscat un conflict între aceștia, în urma căruia minorul susține că ar fi fost agresat.

A început să sară la mine, mi-a băgat mâna în gât, mi-a dat cu pumnii, cu palma... Am semnele pe mine”, spune minorul pentru „Adevărul”.

Poliția a deschis un dosar penal

Minorul a mers la Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru a solicita un certificat medico-legal. De asemenea, copilul instituționalizat a depus și o plângere la poliție, fiind deschis un dosar penal în care se fac cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

La data de 4 martie a.c., minorul în cauză, însoțit de un reprezentant legal din cadrul Centrului de Tip Familial unde minorul se află instituționalizat, s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Ștefănești, unde a declarat, verbal și în scris, faptul că, în dimineața aceleiași zile, ar fi fost agresat fizic de către o angajată a centrului. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, conform art. 296 din Codul Penal”, informează IPJ Argeș.

Prefectul Radu Perianu cere explicații DGASPC Argeș

Și Instituția Prefectului Județului Argeș, prin prefectul Radu Perianu, s-a sesizat în urma acestui caz. „Am solicitat astăzi (n.r. 5 martie 2024) DGASPC Argeș explicații și măsurile dispuse ca urmare a agresiunii la care un minor instituționalizat susține că a fost supus.”, a transmis Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Până în acest moment, DGASPC Argeș nu a oferit un punct de vedere oficial despre acest caz incredibil, care s-ar fi petrecut în unul dintre centrele instituției.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite