Viață de pompier. A salvat viața unui bebeluș, iar la câteva ore distanță a fost aproape să moară într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pompier a salvat de la moarte un sugar de un an şi jumătate după care, peste câteva ore, era să sfârşească într-un incendiu. El şi un coleg au suferit leziuni în urma unei căderi de la înălţime în timp ce stingeau flăcările izbucnite la o hală de producţie a unei firme din Neamţ.

Plutonierul Catană (în stânga imaginii), alături de colegii Ionuț și Costel FOTO ISU Neamț
Plutonierul Catană (în stânga imaginii), alături de colegii Ionuț și Costel FOTO ISU Neamț

Întâmplările au avut loc pe pe 13 şi 14 februarie 2023, într-un interval de câteva ore. Luni, în jurul orei în jurul orei 17.15, un pietrean care locuia aproape de sediul ISU din Piatra Neamţ a cerut ajutor la poarta unităţii, deoarece fiul în vârstă de un an şi jumătate se înecase cu o bucată de măr.

Trei cadre, plutonierul adjutant şef Costel Ciocan, plutonierul adjutant Ioan Ciucanu Stache şi plutonierul major Marius Claudiu Catană au ajuns în blocul din vecinătate. Printr-un procedeu specific în astfel de situaţii au reuşit să salveze viaţa micuţului, acesta fiind transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.

„În apartament, o mamă îşi ţinea în braţe bebeluşul care începuse să se învineţească din cauza unei bucăţi de măr cu care s-a înecat. Imediat, Ionuţ a luat copilul şi i-a aplicat manevrele pentru a-i scoate bolul alimentar. După scurt timp, copilul a început să plângă, semn că îşi revine. Costel şi Marius au fost alături de Ionuţ şi l-au ajutat pentru ca bebeluşul să trăiască“.

Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al ISU Neamţ, locotenent Irina Popa. Tura de serviciu nu avea să se încheie doar cu această intervenţie pentru plutonierul major Marius Catană. A făcut parte din echipajele care pe 14 februarie, din jurul orei 05.00, au participat la stingerea unui incendiu la o firmă din localitatea Costişa.

Misiunea a fost una destul de dificilă, o hală de câteva sute de metri pătraţi fiind cuprinsă de flăcări. În timpul „ostilităţilor“, neprevăzutul în astfel de situaţii şi-a spus cuvântul, doi pompieri, care erau pe o grindă de lemn, au căzut de la înălţime, suferind un traumatism cranian, respectiv o fractură la un picior. Unul dintre ei era chiar plutonierul major Marius Catană.

Incendiul dela Costișa a izbucnit la o hală industrială FOTO ISU Neamț
Incendiul dela Costișa a izbucnit la o hală industrială FOTO ISU Neamț

„În timpul intervenţiei de la Costişa, doi pompieri au suferit un accident. Unul dintre colegi este internat la Ortopedie, iar celălalt la Neurologie, la Spitalul Judeţean. Ambii sunt stabili, cooperanţi, conştienţi, iar viaţa nu le-a fost pusă în pericol. A fost anunţat forul superior, iar o anchetă urmează să stabilească cauzele producerii acestui eveniment“, a mai precizat sublocotenent Irina Popa.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite