Doi poliţişti au salvat de la moarte un bărbat din Neamț care-şi tăiase artera branhială

0
Publicat:

Chemaţi să intervină la un accident casnic, doi poliţişti au salvat de la moarte un bărbat din Neamţ. Din neatenţie, acesta îşi tăiase artera branhială, pierzând mult sânge până au ajuns subofiţerii.

Cei doi polițiști lucrează la Postul Bârgăuani FOTO Poliția Neamț
Cei doi polițiști lucrează la Postul Bârgăuani FOTO Poliția Neamț

În seara zilei de sâmbătă, 11 februarie 2023, agent şef adjunct de poliţie Ioan Alexandru Ciofoaia şi colegul său, agent Bogdan Nicorescu au fost solicitaţi să vină acasă la o bătrână de 63 de ani, din Bârgăuani. Aceasta le-a spus că fiul, care are 38 de ani, este rănit grav, tăindu-se la o mână în sticla de la un geam.

„Ajunşi la faţa locului, au constat că rana era una destul de adâncă, fiind secţionată artera brahială, bărbatul pierzând deja o cantitate mare de sânge. Poliţiştii au improvizat un garou, limitând pierderea sângelui, până la sosirea un echipaj medical specializat. Intervenţia acestora a fost una salvatoare“, a transmis Poliţia Neamţ.

Rănitul a fost internat la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, ulterior fiind transferat la o unitate din Iaşi.

Agentul şef Alexandru Ciofoaia este poliţist în localitatea Bârgăuani, de la încadrare, din anul 2015. Acum este şi tutorele profesional al agentului Bogdan Nicorescu, care-i încadrat la acelaşi post din decembrie 2022, când a devenit poliţist.

Pentru fapte de bravură din timpul unor intervenţii, câţiva poliţişti nemţeni au fost decoraţi în anii din urmă.

Între ei se numără subcomisar Cristian Pavelescu şi agent şef principal Claudiu Vătăjelu, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Pe 19 iulie 2021, celor doi li s-a acordat „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne“. În luna ianuarie a acelui an, au participat la o misiune de salvare a unui copil de 7 ani, al cărui tată ameninţa că va arunca în aer apartamentul în care era cu minorul. Acesta a produs deflagraţia exact când cei doi poliţişti erau în faţa uşii, ei fiind proiectaţi în peretele opus. Chiar şi aşa, alături de colegi au salvat băieţelul care suferise arsuri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite