Trafic de droguri la scară mare, cu peste patruzeci de indivizi implicaţi. Descoperiri la percheziţiile din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperiri la percheziţiile din Neamţ au valoare de probe într-un dosar de trafic de droguri. În acest caz, după descinderile efectuate de anchetatori, peste patruzeci de indivizi implicaţi urmau a fi audiaţi.

Droguri descoperite de anchetatori FOTO DIICOT
Droguri descoperite de anchetatori FOTO DIICOT

În dimineaţa zilei de 21 iunie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din structura Inspectoratului Judeţean şi forţe ale Jandarmeriei, au pus în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară şi tot atâtea mandate de aducere.

Descinderile au avut loc în diverse localităţi din judeţ. Speţa priveşte săvârşirea infracţiunilor trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din datele de anchetă a rezultat faptul că o grupare de criminalitate organizată a fost constituită şi a acţionat începând cu luna septembrie a anulu  trecut, persoanele vizate comercializând substanţe interzise consumatorilor din Piatra Neamţ şi localităţi limitrofe stupefiante şi substanţe cu efect psihoactiv.

Etnobotanicele erau vândute amatorilor cu suma de 50 de lei pe gram, iar canabis şi eutylone (produs chimic psihoactiv), cu 80 de lei pe gram. Peste 40 de persoane au fost conduse pentru a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ.

„În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 1 kilogram substanţă vegetală, 1 kilogram substanţă pulverulentă albă, 50 de ţigarete confecţionate artizanal ce conţin substanţe psihoactive, 20 de grindere, cinci cântare de precizie şi solvenţi utilizaţi la prepararea substanţelor cu efect psihoactiv“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În timpul descinderilor au mai fost descoperite mai multe pipe, 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, sumele de 14.340 de lei, 1.300 euro şi 80 lire. În urma audierilor, urma ca procurorii să emită mandate de reţinere, pe o perioadă de 24 de ore, iar mâine să facă eventuale propuneri de arestare.

Sticle în care erau solvenţi pentru prepararea substanţelor cu efect psihoactiv FOTO DIICOT
Sticle în care erau solvenţi pentru prepararea substanţelor cu efect psihoactiv FOTO DIICOT

DIICOT a mai transmis că acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Inspectoratului de Poliţie Neamţ, luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamţ şi jandarmilor de la Inspectoratului Neamţ şi Grupării Mobile Bacău.Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite