Şi-a înjunghiat soţia, a lăsat-o în agonie şi a plecat la crâşmă. Sentinţa dată unui bătrân din Neamţ

0
Publicat:

Un bătrân din Neamţ şi-a înjunghiat soţia şi a plecat la crâşmă, lăsând-o să agonizeze până când femeia şi-a dat sfârşitul. Magistraţii i-au respins apelul, menţinând o aspră sentinţă pentru crimă, stabilită de instanța de fond.

Autorul își va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Bacău FOTO Arhiva Adevărul
Autorul își va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Bacău FOTO Arhiva Adevărul

Autorul omorului, care a avut loc în comuna Gârcina, este Ion Chifan, de 60 de ani, el fiind condamnat recent, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bacău, la 13 ani de închisoare. Victima infracţiunii a fost o femeie de 51 de ani, cea cu care-şi petrecuse o mare parte din viaţă.

„Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Chitic Ion împotriva sentinţei penale (...), pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul (...). Deduce din pedeapsa aplicată durata executată prin arest de la 02.09.2022 la zi. Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă“, conform Curţii de Apel Bacău.

Cum s-au petrecut faptele

Crima a avut loc pe 18 februarie 2022, când bărbatul şi-a agresat nevasta, acuzaţia adusă fiind omor asupra unui membru al familiei. Tragedia s-a petrecut la locuinţa celor doi soți din comuna nemţeană menţionată. La fel ca în cazul altor infracţiuni de violenţă extremă, şi aceasta s-a petrecut pe fondul consumului de alcool, de ambele părţi.

La audieri, bărbatul nu a recunoscut crima, ci doar altercaţia cu soţia, susţinând că nu ar fi lovit-o, ci doar a împins-o. A menţionat că, în acel moment, victima ar fi avut în mână un cuţit, iar în cădere s-ar fi înjunghiat singură.

Cercetările au stabilit că a fost vorba de o singură leziune, una activă, provocată, nicidecum accidentală.

După conflict, bărbatul nu s-a interesat de soarta victimei şi a plecat la crâșmă lăsând-o să agonizeze până la moarte. Când s-a întors, a găsit-o tot acolo unde o lăsase, într-o cameră. Nu a solicitat ajutor medical, ci s-a dus să se culce, fiind trezit de către anchetatorii sesizaţi de vecini. Bărbatul era atât de beat în momentul în care a fost reţinut încât criminaliştii nu au putut sta de vorbă cu el timp de câteva ore.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri