Recorduri negative şi făptașii lor. Şoferi băuţi şi drogaţi, tamponări în lanț şi un hoţ perseverent

0
0

Unele cazuri judiciare ies din tipare, remarcându-se prin nedorite recorduri infracţionale pe care le-au stabilit făptașii, fiind vorba despre şoferi băuţi şi drogaţi, care au comis tamponări grave. Într-un alt caz, un hoţ s-a dovedit a fi extrem de perseverent. Câteva situaţii petrecute în Neamţ sunt relevante în acest sens.

Accidentul s-a petrecut la ivirea zorilor FOTO Poliția Neamț
Accidentul s-a petrecut la ivirea zorilor FOTO Poliția Neamț

Pe data de 14 septembrie 2022, în jurul orei 06.30, liniştea dimineţii a fost spartă, pe bulevardul Dacia din Piatra Neamţ, de câteva bubuituri puternice. Un tânăr, de 18 de ani, aflat la volanul unui BMW, a pierdut controlul maşinii. Au urmat tamponări în lanț, nu mai puţin de şase maşini parcate fiind avariate.

La locul accidentului au sosit poliţiştii de la Rutier, conducătorul auto, care avea permis de doar câteva luni, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi a mai fost o „surpriză“.

„Întrucât manifesta un comportament nefiresc, tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru amphetamină. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe“, transmitea Poliţia Neamţ.

Ca și în alte cazuri cu șoferi drogați, la producerea tamponării a mai contribuit alcoolul și viteza, plus altceva. Exact în locul unde a avut loc incidentul, şoseaua era frezată de stratul de asfalt, urmând să se toarne altul, iar denivelările au afectat viteza de reacţiei a conducătorului auto. Unul care oricum nu avea experienţă.

O şoferiţă, alt accident şi tot şase maşini implicate 

Cazuistica arată că majoritatea accidentelor sau a faptelor de natură contravenţională îi au ca protagonişti pe bărbaţi, despre femei spunându-se că sunt mult mai precaute şi atente în timp ce conduc. Însă sunt şi excepţii, şoferiţe fiind descoperite băute ori au comis grave accidente.

Tot în acest an, dar pe 4 martie 2022, în jurul orei 10.30, cadrele de la Poliţia Târgu Neamţ erau sesizate despre producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Naţional 15 C, într-o intersecţie din Bălţăteşti. Fuseseră implicate şase autoturisme, în care erau 13 persoane.

La locul indicat au fost trimişi pompierii cu o autospecială de stingere şi una de descarcerare, plus trei echipaje de la Ambulanţă. După producerea unei tamponări, o conducătoare auto, de 58 de ani, a părăsit locul incidentului, dar a fost depistată la scurt timp de către poliţişti.

Autoarea unei tamponări în serie a fost o șoferiță FOTO Facebook Claudiu Diana
Autoarea unei tamponări în serie a fost o șoferiță FOTO Facebook Claudiu Diana

În urma ciocnirilor, două femei au ajuns la spital. Autoarea a efectuat un viraj, pentru a pătrunde pe DN 15 G, dar nu a acordat prioritate unui sucevean. Acesta, pentru a evita impactul a tras de volan, dar a intrat în două autovehicule staţionate. Apoi, alte două maşini, care circulau în spatele suceveanului, au intrat şi ele în coliziune.

Într-un caz de furt, un hoţ perseverent poate fi considerat recordmen. Un pietrean, de 29 de ani, era arestat preventiv, pe 15 septembrie 2022, pentru isprăvile comise cu două nopţi în urmă. Reuşise să spargă şi să sustragă diverse bunuri din 17 maşini, care erau parcate pe străzile municipiului Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite