Poliţiştii locali, pe trotinete cu sirene. Parteneriat între Primăria Piatra Neamţ şi Bolt

0
Publicat:

Poliţiştii locali vor fi dotaţi cu trotinete electrice, care vor fi prevăzute cu sirene, în scurt timp ei putând fi văzuţi patrulând prin oraş, grație unui parteneriat între Primăria Piatra Neamţ şi firma Bolt. Acest lucru a fost dezvăluit de primarul Andrei Carabelea.

Trotinetele electrice sunt disponibile de la ]nceputul acestei luni FOTO Dan Sofronia
Trotinetele electrice sunt disponibile de la ]nceputul acestei luni FOTO Dan Sofronia

Primarul din Piatra Neamț a dat detalii despre acest subiect în cadrul unei emisiuni, „Cafeaua de dimineaţă“, realizată de publicaţia „Mesagerul de Neamţ“. Edilul a mai spus că este posibil ca în dotarea poliţiştilor, pe lângă trotinete cu sirene, să fie şi biciclete.

„O să vedem, în curând, poliţiştii locali pe trotinete şi pe biciclete. Vor fi trotinete puse la dispoziţie în mod gratuit de cei de la firma Bolt. O să le marcheze special cu nişte sirene, urmând ca Primăria Piatra Neamț și Bolt să încheie un parteneriat“, a declarat Andrei Carabelea.

Firma Bolt este prezentă în judeţul Neamţ de la începutul acestui an, când a pus la dispoziţie servicii de taximetrie. Apoi, la început de septembrie 2022 şi-a diversificat oferta, fiind disponibile în Piatra Neamţ trotinete electrice. Ele sunt la mare căutare, în special de către adolescenţi.

„Trotinetele electrice Bolt promovează transportul alternativ, verde şi sustenabil. Ne bucură sprijinul şi încrederea autorităţilor locale în efortul nostru de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, prin transformarea zonelor urbane în spaţii durabile şi prietenoase cu mediul înconjurător. Recomandăm tuturor să utilizeze acest serviciu în mod responsabil“, declara Călin Leuştean, manager Bolt Romania.

La prima utilizare, aplicaţia Bolt afişează instrucţiunile de folosire a acestor mijloace de transport şi modul în care ele trebuie parcate la finalul curselor. Vârsta minimă necesară pentru închirierea unei trotinete electrice este de 16 ani, iar utilizarea ei, din motive ce ţin de siguranţă, este permisă unui singur pasager pe ele.

Este recomandat ca utilizatorii să acceseze „Modul începător“ atunci când folosesc un astfel de mijloc de locomoţie pentru prima dată şi să parcurgă cu atenţie setul de recomandări şi măsuri de siguranţă afişat în aplicaţie. Trotinetelor le-a fost limitată viteza de deplasare până la 25 de kilometri pe oră, ele fiind monitorizate prin GPS.

Preţul curselor este de 0,70 lei pe minut. Cei care nu au instalată aplicaţia Bolt o pot descărca de pe Google Play, Apple Store sau Huawei AppGallery. După configurarea contului vor vedea o pictogramă, trotinetă, în aplicaţie (stânga jos), iar atingerea acesteia duce la interfaţa de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite