O autocisternă cu nitrat de amoniu s-a răsturnat pe E85, în Neamţ. Traficul a fost închis

0
Publicat:

Un nou accident s-a petrecut pe DE 85, în Neamţ, o autocisternă răsturnându-se. Cu câteva zile în urmă, pe acest sector de drum a avut loc o tragedie, într-o coliziune fiind implicate patru maşini.

Accidentul a avut loc pe E 85 FOTO ISU Neamț
Accidentul a avut loc pe E 85 FOTO ISU Neamț

Nedoritul incident s-a petrecut pe data de 9 ianuarie 2024, la orele prânzului, la intrarea în localitatea Traian, comuna Săbăoani, autovehiculul de mare tonaj părăsind partea carosabilă, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteorologice - drum acoperit cu zăpădă.

Evenimentul a fost sesizat autorităţilor prin apel la numărul unic de urgenţă 112, la locul indicat deplasându-se echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului Roman şi cadre de la Ambulanţă. Până la sosirea acestora, şoferul s-a autoevacuat.

„Pe 9 ianuarie 2024., în jurul orei 12:00, poliţişti au fost alertaţi că o cisternă ce transporta nitrat de amoniu s-a răsturnat, pe DN 2 – E 85, în afara localităţii Săbăoani. Autocisterna transporta o substanţă nepericuloasă. Autovehiculul a fost evaluat vizual şi nu prezintă scurgeri“, a transmis reprezentanţii Poliţiei şi ISU Neamţ.

Pentru a se evita orice pericol, conform procedurilor ce vizează păstrarea distanţei de siguranţă, traficul în a fost închis pe o distanţă de 3 kilometri, fiind dirijat pe o rută ocolitoare. Urma ca autocisterna în care este nitrat de amoniu ( substanţă folosită pentru creşterea plantelor şi care nu prezintă risc), să fie repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale.

Tot pe E 85, dar în zona unui depozit logistic din afara localităţii Cordun, în apropierea municipiului Roman, pe data de 7 ianuarie 2024, în jurul orei 16.00, s-a produs o tragedie. Într-un accident au fost implicate două TIR-uri şi tot atâtea autoturisme, mai multe persoane rămânând încarcerate. Vinovat a fost şoferul unui camion de mare tonaj.

În urma coliziunilor a rezultat decesul unui şofer, în vârstă de 22 de ani, din judeţul Suceava, maşina acestuia, un Audi, fiind lovită de un TIR scăpat de sub control de conducătorul auto. La Spitalul de Urgenţă Roman au ajuns o tânără de 19 ani, prietena suceveanului şi conducătorul celuilalt camion, ambii fiind diagnosticaţi cu politraumatisme.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite