Mașină lovită de un pom, ricoșată într-un magazin. Cascadorie în zori de zi, la Neamț

0
Publicat:

Weekendul 16-18 februarie 2024 nu a fost lipsit de incidente pe drumurile din Neamţ, aici petrecându-se câteva accidente. Echipajele de poliţie au descoperit şi conducători auto care nu aveau ce căuta la volan.

Neatenția pare să fi fost cauza accidentului FOTO ISU Neamț
Neatenția pare să fi fost cauza accidentului FOTO ISU Neamț

La Piatra Neamţ, pe data de 18 februarie 2024, forţele de intervenţie au fost solicitate, la ora 5.51, pe strada Dimitrie Leonida, printr-un apel la numărul de urgenţă anunţându-se că a avut loc un eveniment rutier. La locul indicat au ajuns patru echipaje de la pompieri şi o ambulanţă.

Avea să se constate că un conducător auto de 57 de ani, care era singur în autoturism, a „parcat“ fără să vrea într-un magazin aflat la parterul unui bloc. El pierduse controlul direcţiei și urcase pe trotuar, unde a doborât un copac.

Echipajul medical i-a acordat primul-ajutor, şoferul suferind un atac de panică.

„Pompierii au folosit echipamente specifice pentru a îndepărta copacul căzut peste autoturism şi pentru a extrage vehiculul din spaţiul comercial afectat. De asemenea, au fost luate măsuri de prevenire a incendiilor, pentru a asigura siguranţa zonei afectate de accident“, a transmis Clarisa Jinga, de la ISU Neamţ.

Un alt eveniment s-a petrecut în localitatea Bicaz Chei. În jurul orei 8.00, un conducător auto în etate de 28 de ani a părăsit carosabilul și a intrat într-un cap de pod din faţa unei gospodării. După accident, tânărul a mutat autoturismul pe partea opusă a sensului de mers, lucru ce avea să îl coste.

Accidentul s-a soldat cu rănirea şoferului şi a unui adolescent de 17 ani, pasager în maşină la momentul impactului. În acest caz, anchetatorii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea ori modificarea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei.

În aceeaşi zi, la Ion Creangă, un şofer, de 33 de ani, a fost tras pe dreapta. Verificările au atestat că permisul prezentat de nemţean, care era eliberat de autorităţile din Ungaria, era fals, fiind atribuit unei alte persoane. Au fost întocmit dosar penale pentru conducerea unui vehicul fără permis, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Acţiunile preventive desfăşurate de poliţişti la finalul săptămânii trecute au dus la identificarea unor şoferi băuţi.

În stare avansată de ebrietate a fost descoperit, în localitatea Oglinzi, un bărbat de 39 de ani. A fost pus să sufle în etilotest, rezultatul fiind o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el are dosar penal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite