O şoferiţă beată până aproape de coma alcoolică, depistată de polițiști după ce a făcut accident. Ce alcoolemie avea

0
Publicat:

Alcoolemia depistată de poliţişti la o şoferiţă este peste cea la care se instalează coma. Ea se numără printre iresponsabilii din Neamţ, care nu aveau ce căuta la volan din cauza stării bahice.

În accidentul de la Bicaz au fost rănite patru persoane FOTO Poliția Neamț
În accidentul de la Bicaz au fost rănite patru persoane FOTO Poliția Neamț

La sfârşitul săptămânii trecute, oamenii legii s-au confruntat cu destule nedorite situaţii, fie că a fost vorba despre accidente, vitezomani sau conducători auto „afumaţi“. A ieşit în evidenţă cazul unei şoferiţe, care are cu ce se „lăuda“. Nu cu abilităţi în ale condusului, ci cu rezistenţa la alcool.

Pe data de 2 septembrie 2023, în jurul orei 23.30, cadrele de la Secţia de Poliţie Ştefan cel Mare au fost sesizate că, pe DC 31, la Dragomireşti, un conducător auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, autoturismul în care se afla ajungând într-un şanţ. Era vorba despre o şoferiţă de 34 de ani din Piatra Neamţ.

„Conducătorul auto a fost testat, rezultatul indicând o concentraţie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au deschis dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenta alcoolului sau a altor substanţe“, a transmis Poliţia Neamţ. În sânge, alcoolemia se dublează, iar starea de comă apare în jurul valorii de doi la mie.

Un accident petrecut pe 3 septembrie, la ora 18.20, în apropiere de oraşul Bicaz, l-a avut ca autor pe un tânăr iresponsabil. El era la volan pe Drumul Naţional 15, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu maşina condusă de un bărbat de 36 de ani. Din impact a rezultat rănirea ambilor şoferi şi a doi pasageri, cu vârste de 4, respectiv 35 de ani.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Seria evenimentelor nedorite a continuat şi astăzi, 4 septembrie. La ora 00:30, cadrele Biroului Rutier Roman, fiind în localitatea Bâra, au încercat să oprească un autoturism. Şoferul nu s-a conformat semnalului, a fost urmărit, iar la un moment dat a intrat într-un cap de pod rănindu-se. Tânărul de 20 de ani nu băuse, nu avea permis auto şi este cercetat penal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite