Femeie rănită în curtea unei pensiuni din Neamț, într-un accident rutier cu cinci maşini

0
Publicat:

Accidentul rutier s-a petrecut în curtea unei pensiuni din Agapia (Neamț). În urma impactului, o femeie în vârstă de 55 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

Mașinile implicate în accident SURSA IPJ Neamţ
Mașinile implicate în accident SURSA IPJ Neamţ

Duminică, 29 ianuarie, în parcarea unei pensiuni din Agapia, județul Neamț, a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă - un pieton. Cinci autoturisme au fost avariate, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț. 

Potrivit primelor cercetări, o şoferiţă în vârstă de 20 ani nu a acordat prioritate la schimbarea direcţiei de mers și s-a ciocnit de altă mașină, iar din impact aceasta din urmă a pătruns în parcarea unei pensiuni, unde a rănit o femeie în vârstă de 55 ani, pieton, și a lovit trei mașini parcate acolo.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce o tânără, în vârstă de 20 ani, din Vânători-Neamţ, conducea un autoturism pe DN 15C, în localitatea Agapia, ar fi efectuat viraj la stânga, moment în care ar fi intrat în coliziune cu un autoturism ce circula din sens opus, condus de un tânăr în vârstă de 23 ani, din Petricani. În urma impactului, autoturismul condus de tânărul de 23 ani, ar fi acroşat o femeie în vârstă de 55 ani, ce se deplasa în calitate de pieton în parcarea unei pensiuni, şi ar fi intrat în coliziune cu alte trei autoturisme, ce erau parcate în parcarea aceleiaşi pensiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Sfaturile Poliției pentru șoferi

Poliția Română recomandă șoferilor să-și planifice din timp călătoriile, să verifice condițiile meteo-rutiere existe pe traseul care urmează să fie parcurs și să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Totodată, oamenii legii sugerează evitarea acţionării bruște a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul poate derapa. 

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare”, mai avertizează poliția.

Judeţul Neamţ se află sub avertizare cod galben de vreme rea. Oamenii au fost nevoiţi să solicite sprijinul autorităţilor pentru a putea continua drumul.

Un echipaj de la DRUPO a intervenit în localitatea Izvoare, din comuna Bahna, pe DJ 159 aproape de ieşirea din judeţul Neamţ, pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, deoarece un microbuz în care se aflau 3 persoane, care se îndreapta spre Buhuşi, nu mai putea înainta", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Drumul a fost deblocat, iar microbuzul a plecat mai departe către oraşul Buhuşi.

Alte trei maşini au rămas înzăpezite în apropiere de municipiul Piatra-Neamţ, în zona localităţii Dăneşti.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite