Două incendii devastatoare, cu aceleași cauze, în Neamț. Unul dintre pârjoluri s-a produs într-un bloc

0
Publicat:

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul nefast pentru câteva familii din judeţul Neamţ, locuinţele acestora fiind distruse în incendii de mare amploare. Scurtcircuitul electric a provocat dezastrele.

Apartamentul afectat de flăcări nu mai poate fi locuit în prezent FOTO ISU Neamț
Apartamentul afectat de flăcări nu mai poate fi locuit în prezent FOTO ISU Neamț

Cadrele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au avut mai multe misiuni în week-end-ul trecut, în două situaţii fiind vorba despre incendii devastatoare. Pe data de 14 aprilie 2024, pompierii au fost solicitaţi să intervină în centrul municipiului Piatra Neamţ, pe bulevardul Decebal, la un apartament cuprins de flăcări.

La locul indicat s-au deplasat cinci echipaje cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă. Până să vină militarii, proprietarii locuinţei aflată la etajul 10, un bărbat de 73 ani şi o femeie de 72 ani, s-au autoevacuat, iar din cauza şocului trăit au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unui apartament cu trei camere, existând posibilitatea propagării şi la alte locuinţe. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a acţionat atât din exteriorul imobilului, cu autospeciala de intervenţie la înălţime şi din interiorul acestuia.

„Au ars: obiecte de mobilier, aparatură electronică, materiale textile şi bunuri de uz casnic. Nicio persoană nu a necesitat transport la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la un aparat electric defect“, a declarat căpitan Irina Popa, de la Inspectoratul de Urgență Neamţ.

Pe 13 aprilie, la ora 04:57, un alt incendiu de amploare a avut loc în satul Luminiş, din comuna Piatra Şoimului, unde a luat foc o casă, în pericol fiind şi anexele gospodăreşti. Au ars acoperişul imobilului pe o suprafaţă de 200 de metri, tâmplărie din pvc şi alte bunuri din locuinţă. Tot un scurtcircuit electric a fost cauza.

Seria nedoritelor incidente a continuat şi în prima zi a acestei săptămâni. Pe 15 aprilie 2024, la ora 07:50, pompierii au fost înştiinţaţi despre un incendiu la clopotniţa bisericii Sfântul Nicolae din Roman. Nu a fost un eveniment cu pagube însemnate, arzând nişte cabluri electrice. Efectul termic al curentului electric a fost cauza probabilă de producere.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite