Cine este înlocuitorul lui Ionel Arsene la şefia PSD Neamţ. „Funcțiile sunt trecătoare. Promit că rămân același”

0
Publicat:

Înlocuitorul la șefia PSD a fostului președinte al CJ Neamț Ionel Arsene, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție și fugit în Italia, este un fost poliţist inculpat penal, achitat de instanța supremă. El a fost instalat de preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, alături de Daniel Harpa FOTO Facebook
Marcel Ciolacu, alături de Daniel Harpa FOTO Facebook

Vineri, 5 mai 2023, conducerea Partidului Social Democrat a venit în județul Neamţ pentru a „parafa“ ceea ce se ştia deja: alegerea unui nou şef al filialei nemţene, după ce controversatul Ionel Arsene îşi dăduse demisia din funcţie în urma acuzaţiilor penale, dar era la cârma Consiliului Județean. 

La începutul lunii martie, Arsene a fugit în Italia, înainte de pronunțarea condamnării pentru trafic de influenţă, la Curtea de Apel Braşov, de 6 ani şi 8 luni de închisoare. Interimar la conducerea PSD Neamţ era Daniel Harpa, actualul primar al oraşului Târgu Neamţ, un amic al preşedintelui fugar.

Vineri, 5 mai, pentru alegerea noului șef al filialei, în Neamţ au ajuns președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu, secretarul general al Guvernului Marian Neacşu, europarlamentarul Dragoş Benea şi alţi invitaţi, între care primari pesedişti şi parlamentari.

„O nouă etapă ca carierei mele politice”

„Am intrat într-o nouă etapă a carierei mele politice: am fost ales preşedintele PSD Neamţ - o onoare dublată de o mare reponsabilitate. Mulţumesc colegilor pentru votul favorabil oferit mie şi întregii echipe de conducere a organizaţiei PSD Neamţ! Mulţumiri conducerii partidului, pentru susţinere şi pentru efortul de a fi alături de noi“, a declarat Daniel Harpa.

Într-o postare pe Facebook, acesta promite că „rămâne acelaşi Harpa cunoscut deja“, precizând că funcţiile sunt trecătoare, iar ceea ce contează sunt unitatea şi implicarea.

În anul 2008, în perioada în care era ofiţer la Poliţia Târgu Neamţ, Daniel Harpa a devenit, din martor, inculpat într-un dosar de luare de mită, într-un caz de muşamalizare a unui accident rutier. Doi ani mai târziu, în 2010, actualul primar din Târgu Neamț, proaspăt ales la șefia nemțeană a PSD, a fost achitat la Curtea Supremă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite