Bărbatul care s-a sinucis la Stația de metrou Aviatorilor era preot franciscan. Motivul gestului extrem

0
Publicat:

Un preot franciscan s-a sinucis, în urmă cu trei zile, pe şinele metroului din Bucureşti, în staţia Aviatorilor. Motivul gestului extrem la care a recurs bărbatul originar din Neamţ pare să fi fost o afecţiune medicală gravă.

Circulația garniturilor a fost întreruptă după incident FOTO Arhiva Adevărul
Circulația garniturilor a fost întreruptă după incident FOTO Arhiva Adevărul

Arhiepiscopia Romano-Catolică Iaşi a anunţat, pe data de 29 iunie 2023, că, în urmă cu o zi, în jurul orei 14.15, preotul Eremia Antonel Mârţ, de la Provincia Sfântul Iosif - Ordinul Fraţilor Minori Conventuali din Moldova, a decedat la vârsta de 39 de ani, „în urma unui incident petrecut în staţia de metrou «Aviatorilor» din Bucureşti“.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 1 iulie 2023, în satul Rotunda, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, la Biserica „Sfântul Francisc din Assisi“. Pe site-ul Fraţilor Convectuali, ofmcov.ro, se precizează că preotul a avut o serie de probleme de sănătate, între 2012-2022, urmând tratamente medicale în ţară şi străinătate.

Şi Metrorex a a emis un comunicat despre nedoritul incident: „Astăzi, 28.06.2023, în jurul orei 14:15, în staţia de metrou Aviatorilor, un călător a căzut în calea de rulare, pe firul 2, posibilă tentativă de suicid. Circulaţia trenurilor a fost reorganizată şi se circulă în sistem pendulă între staţiile Piaţa Victoriei şi Pipera. Personalul Metrorex a anunţat SMURD pentru intervenţie“.

A slujit și la biserici din Italia

Antonel Mârţ s-a născut în data de 18 martie 1984, fiind al şaselea din cei nouă copii ai familiei. Absolvent al Seminarului Teologic Romano-Catolic Sfântul Francisc din Assisi din Roman, promoţia 2003, preotul a fost admis la Postulandatul Franciscan din Huşi - Corni, judeţul Vaslui. Începând din 2004, a fost preot în mai multe localităţi din Moldova.

„În 2005, începe studiile la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care le va finaliza cu diploma de licenţă în Teologie, în 2011. A lucrat ca preot franciscan şi în Conventul Maximilian Kolbe din Ljubljana (Slovenia) şi a participat la programul formativ al seminarului, slujind aici, în două etape, până în 2014“, se arată pe ofmcov.ro.

Pe 4 octombrie 2012 a fost hirotonit diacon la Capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către monseniorul Petru Gherghel, episcop de Iaşi. Peste un an, în 29 iunie 2013, devine preot la Catedrala Sfânta Fecioară Maria Regină din Iaşi. De-a lungul timpului a mai slujit la biserici din Italia, la Cortona, San Zeno şi Osimo.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite