Accidente de weekend. O mașină de Poliție a fost lovită de un BMW, iar o femeie s-a urcat beată criță la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele acestui sfârşit de săptămână, câteva incidente au fost constatate, la Piatra Neamţ, de cadrele Serviciului Rutier Neamț. În unul dintre ele, o maşină de poliţie a fost implicată într-o tamponare.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale FOTO Știri Neamț.ro
Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale FOTO Știri Neamț.ro

În noaptea de 24/25 februarie 2024, o coliziune s-a produs la intrarea dinspre Bicaz în municipiul Piatra Neamț, implicate fiind două autoturisme, un BMW şi un VW Polo. Ultimul dintre ele era un autovehicul al poliţiei, inscripţionat ca atare, în care se aflau membrii unui echipaj.

În urma tamponării nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, ambele maşini suferind avarii destul de serioase. Din primele verificări a rezultat că şoferul autoturismului „civil“ nu ar fi acordat prioritate de trecere. În aceste condiţii, şoferul care a încălcat o banală normă rutieră va rămâne fără permis.

Perioada suspendării este de trei luni şi va trebui să suporte cheltuielile legate de reparaţiile autospecialei de poliţie. Conducătorii auto au fost testaţi, constatându-se că nu consumaseră alcool.

Șoferiță beată criță

Probleme are şi o femeie din Piatra Neamţ, care a fost depistată la volan, deşi băuse.

„În noaptea de 23 spre 24 februarie, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamţ, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie de supraveghere şi control  a traficului, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe strada Bistriţei“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Testul cu aparatul etilotest avea să arate că femeia, în vârstă de 50 de ani, băuse destul de mult, alcoolemia fiind de 0,83 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Această valoare se dublează în sânge. Poliţiştii au întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cu dosar penal s-a ales şi un bărbat de 24 de ani, el fiind oprit de către poliţişti pe strada Petru Movilă, în jurul orei 13.30. Şoferul a fost testat cu aparatul din dotarea cadrelor de la Rutier, reieşind indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise. A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite