Isprăvile unor şoferi din Neamţ. Nu aveau ce căuta la volan şi s-au ales cu dosare penale

0
Publicat:

Poliţiştii au întocmit, în ultimele zile, câteva dosare penale după isprăvile unor şoferi din Neamţ. Consumaseră destul de mult alcool sau droguri, astfel că nu aveau ce căuta la volanul unor maşini.

Conducătorii auto vor suporta rigorile legii FOTO Arhiva Adevărul
Conducătorii auto vor suporta rigorile legii FOTO Arhiva Adevărul

În noaptea de 18/19 octombrie 2023, un tânăr în vârstă de 19 ani a fost tras pe dreapta, în jurul orei 21.30, pe bulevardul Decebal din Piatra Neamţ, de către un echipaj al poliţiei. Conducătorul auto a fost testat, reieşind indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise, fiindu-i întocmit dosar penal.

„Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe“, a transmis Poliţia Neamţ.

În seara menţionată, alt nemţean, de 25 de ani,  a dat de necazuri tot pentru că s-a urcat la volan când nu trebuia. În jurul orei 21.00, poliţiştii din Târgu Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Băile Oglinzi o persoană a intrat cu autoturismul în gardul unui imobil, după care a părăsit locul producerii evenimentului.

Avea să fie descoperit de oamenii legii în scurt timp, aflându-se şi de ce a fugit după ce s-a tamponat cu gardul unei locuințe. Aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că tânărul are permisul de conducere reţinut.

Mult mai „spectaculos“ a fost un caz petrecut tot în Târgu Neamţ, în urmă cu câteva nopţi. După ce a consumat alcool, un localnic în vârstă de 38 de ani, a decis, pe la ora 04.30, că-i vremea de-o plimbare prin oraş. Nu avea permis şi nici maşină, dar a sustras cheile unui autoturism parcat de un cunoscut în curtea locuinţei sale.

Plimbarea nu a durat prea mult, deoarece a părăsit carosabilul şi a intrat într-un gard. A plecat de la locul accidentului, dar a fost identificat în scurt timp de poliţişti, constatându-se că avea 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Are dosar penal pentru furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite