O femeie de 62 de ani şi un bărbat de 42 de ani, evaziune fiscală de peste 1.2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frauda-foto Arhiva
Frauda-foto Arhiva

O femeie de 62 de ani şi un bărbat de 42 de ani sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1,2 milioane lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice au propus trimiterea în judecată a celor doi reprezentanţi ai societăţi comerciale orădene.

Între  2009 şi 2012, cei doi nu ar fi înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă a societăţii, operaţiunile economice derulate. În plus, există suspiciuni că orădenii ar fi trecut în registrele contabile achiziţii fictive de bunuri de la o firmă fantomă.

De asemenea, cei doi sunt bănuiţi că ar fi înregistrat în evidenţe achiziţii fictive de bunuri de la o societate comercială cu comportament de tip „fantomă” şi că nu ar fi declarat organelor fiscale competente veniturile obţinute în urma operaţiunilor economice derulate.Astfel, aceştia nu ar fi virat la bugetul de stat contribuţiile pentru impozitul pe profitul realizat şi alte contribuţii datorate, a precizat subcomisar de poliţie Alina Dinu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Bihor.

Prejudiciul total provocat în acest fel bugetului de stat este de aproximativ 1,3 milioane de lei. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor două persoane

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite