Moartea unui campion: judoka Adrian Merge a murit la doar 35 de ani. Boala cumplită care l-a ucis

0
Publicat:

Campionul la judo Adrian Merge a murit la doar 35 de ani după o luptă cu o boală degenerativă cumplită. Clubul CSM Oradea, acolo unde sportivul a activat în decursul carierei sale, a anunţat decesul.

Adrian Merge a murit după o boală teribilă FOTO Facebook Federația Română de Judo
Adrian Merge a murit după o boală teribilă FOTO Facebook Federația Română de Judo

„Inima puternicului Adi Merge a încetat să mai bată de astăzi! Federația Română de Judo își exprimă tristețea profundă la aflarea acestei vești și transmite sincere condoleanțe familiei. Rămas bun, campionule!”, a anunţat Federația Română de Judo.  

"Din câte ştiu eu a suferit de o boală numită scleroză laterală, o boală degenerativă şi nu a mai putut fi tratat. A descoperit-o în urmă cu aproximativ 3-5 ani, atunci când a şi abandonat activitatea de sportiv de performanţă. A făcut tot felul de tratamente şi în Italia şi Serbia, dar nu a mai putut fi salvat. Îmi pare aşa de rău de el, era un tip zdravăn! El a început activitatea la Liberty Oradea, fiind descoperit de antrenorul Valentin Bonca, după care l-am preluat eu la LPS - Liberty în 2000, apoi a ajuns la CSM, până în 2018, când s-a retras", a declarat pentru ebihoreanul.ro, antrenorul Emil Morar, cel care în prezent este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo.

"Vom aplauda pentru ca el să ne audă de acolo, din cer"

O sală întreagă a aplaudat pe 18 martie 2023 în memoria tânărului Daniel Tol, cel care a fost campion mondial la robotică și care și-a pierdut viața într-un tragic accident.

Colegii lui de Infinity Bolts în frunte cu mentorul au fost cei care au urcat pe 18 martie 2023, pe scena Palatului Cultural din Arad, unde au fost premiați în cadrul Galei Elitelor. Ei luat premiul Premiul Special GEA – pentru elitele viitorului.

Nu l-au uitat însă nici de această dată pe Dănuț de la cealată echipă arădeană de robotică - Delta Force.

Nu vom ține un moment de reculegere în memoria lui Daniel Tol, ci vom aplauda pentru ca el să ne audă de acolo din cer, de unde ne privește”, a fost mesajul mentorului echipei.

Daniel făcea parte din echipa de robotică Delta Force, campioană mondială în anul 2022, iar echipa Infinity Bolts a fost mereu alături de eil și colegi, mai ales când au trecut prin cel mai urât moment.

Un teribil accident

Daniel, în vârstă de 19 ani, a murit într-un accident rutier în noaptea de 22/23 februarie 2023, puțin după ora 1.00. în Pasajul Michelangelo, din Timișoara.

Șoferul mașinii, un tânăr de 18 ani care avea permis de mai puțin de 3 luni, conducea cu o viteză foarte mare.

El a pierdut controlul volanului și mașina a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de zid, după care a fost proiectată în autospeciala Societății de Transport Public Timișoara în care se aflau mai mulți muncitori.

În autoturism se aflau patru tineri: două fete și doi băieți. În urma impactului, doi dintre pasageri, o fată și un băiat, ambii de 19 ani, au murit pe loc.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite