Centru nou pentru persoanele cu scleroză multiplă din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu scleroza multiplă au un centru nou FOTO Adevarul
Persoanele cu scleroza multiplă au un centru nou FOTO Adevarul

Persoanele cu scleroză multiplă din Oradea au un centru nou şi modern, dotat cu aparatură care îi va ajuta să treqacă mai uşor peste suferinţele bolii. Inaugurarea centrului a avut loc în prezenţa unui sobor de preoţi, dar şi a secretarului de stat din cadreul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Marcel Boloş.

Centrul de zi pentru persoane cu scleroză multiplă a fost reabilitat, modernizat, extins şi dotat cu ajutorul unei investiţii de 2,5 milioane lei finanţată prin Programul Operaţional Regional pe axa privind Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.

În deschiderea evenimentului a avul loc slujba de sfinţire a clădirii, oficiată de episcopul Sofronie Drincec.

"Iubiţi fraţi şi surori, ziua de a azi este un izvor de mare bucurie sufletească pentru toţi cei aici de faţă. Harul lui Dumnezeu lucrează în chip minunat şi poate să transforme orice durere într-un exemplu al trăirii cu demnitate", a spus episcopul ortodox.

Centrul de zi pentru bolnavii cu scleroză multiplă a fost deschis în 1994, iar în prezent deserveşte 370 de bolnavi veniţi din tot judeţul Bihor.

"Astăzi avem o dublă bucurie, în primul rând pentru că finalizăm o investiţie pe domeniul social, iar apoi pentru că ne aflăm la un început de drum în ceea ce priveşte colaborarea dintre Primăria Oradea şi Biserica Ortodoxă, care va prelua în îngrijire acest centru de bolnavi. Mulţumesc, Episcopiei Ortodoxe, mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect", a spus primarul Ilie Bolojan.

În încheiere, secretarul de stat Marcel Boloş a precizat: "Mă bucur să vad că proiectele la care am lucrat, acum prind viaţă. Mulţumesc întregii mele echipe, în calitate de fost director al Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională".

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite