Robert, un copil de trei ani, a învins miraculos o tumoră cerebrală imensă. „Mi-a fost teamă că-l pierd”

0
Publicat:

Rezultatul analizelor a venit ca un trăsnet în familia celui mic. Părinţii au aflat că Robert are o tumoră cerebrală de patru centimetri. În prag de sărbători, copilul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Robert, alături de mama sa, după operație   Sursa foto: Spitalul de Neurochirurgie din Iași
Robert, alături de mama sa, după operație Sursa foto: Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Intervenție salvatoare a medicilor neurochirurgi ieșeni în cazul unui copil de trei ani care a ajuns în stare gravă la spital, cu o tumoră craniană de patru centimetri. Băiețelul a fost operat de urgență și este acum în afara oricărui pericol.

Originar din Galați, copilul a fost transferat în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, cu simptome precum vărsături și dificultăți în deplasare, semne clare ale pericolului cu care se confrunta, spun medicii. 

În familia lui Robert, vestea a venit ca un trăsnet în prag de sărbători. „Îi era rău, o săptămână nu a mâncat deloc, vomita. (...) Și mi-a fost frică să nu se întâmple ceva cu el. Am ajuns foarte grav cu el, bolnăvior tare. Nici nu mânca, nici nu nimic. Stătea numai în pat, dormea într-una. Mi-a fost teamă să nu-l pierd! Și am venit aici să-l facem bine și sănătos și să fie bine pe picioare”, a mărturisit Rodica Lungeanu, mama lui Robert. 

Medicii neurochirurgi de la Iași au intervenit de urgență pentru a îndepărta tumoarea, iar rezultatele au fost cu adevărat uimitoare. După operație, Robert a început să-și redobândească vitalitatea. Micuțul erou a început să meargă, să vorbească și să zâmbească, uimind pe toată lumea din jurul lui. 

Nu-mi vine să cred că a ieșit atât de bine și este sănătos și bine. Și mănâncă, merge pe picioare, aleargă. Am avut emoții mari, mă gândeam să nu se întâmple ceva, mi-a fost frică. Mi-a spus domnul doctor că o să iasă bine și a reușit. Mi s-a întâmplat o minune, mi-a scos băiatul bine. Și vorbește și merge pe picioarele lui”, a mai spus mama lui Robert. 

Miracol și pricepere medicală

Pentru părinții lui Robert, acest moment a fost un adevărat miracol și o minune a medicinei moderne. Eforturile echipei medicale din Iași și determinarea micuțului Robert au dus la această poveste impresionantă de vindecare și speranță.

Medicii spun că atât reușita operației, cât și recuperarea rapidă a micuțului reprezintă un adevărat miracol de sărbători.

Evoluția lui a fost bună, încă din prima zi a operației, pentru că s-a trezit imediat după intervenția chirurgicală, a doua zi s-a dat jos din pat. Este un copil extrem de vioi, extrem de tenace. (...) Operațiile, cel puțin din punctul meu de vedere, la copii de această vârstă, fac ca echipa medicală să fie mult, mult mai atentă la toate detaliile care privesc intervenția chirurgicală. Copilul nu este un adult în miniatură. Copilul are particularități din punct de vedere fizic și patologic, și atunci orice gest medical trebuie să aibă o acuratețe și un rafinament al gesturilor pentru a-i ajuta cât mai mult spre vindecare”, a explicat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași. 

La sfârşitul anului 2023, 15 copii cu aceeaşi afecţiune ca a lui Robert au trecut pragul spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi. Toate operaţiile au fost încheiate cu brio.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite