Tânăr de 37 de ani, mort la o partidă de călărie. „Viaţa e un cadou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Marciuc, tânărul care a decedat FOTO: Facebook/Florin Marciuc
Florin Marciuc, tânărul care a decedat FOTO: Facebook/Florin Marciuc

Suceveanul în vârstă de 37 de ani s-a stins din viaţă după ce a căzut de pe cal, la Herghelia Lucina, din comuna Moldova Suliţa a judeţului Suceava. Teribilul accident nu poate fi pus pe seama lipsei de experienţă a călăreţului, pentru că acesta făcea echitaţie de 10 ani.

Însoţit de un un grup de prieteni, Florin Marciuc s-a dus la herghelie sâmbătă, în jurul orei 12.00. După instructajul procedural, călăreţii au plecat la plimbare. 

La un moment dat, Florin s-a îndepărtat de grup. Câteva minute mai târziu a fost găsit fără suflare, prăbuşit la pământ. Din grup făcea parte şi un medic urgentist, care a încercat să-l ajute pe tânăr, dar nu a putut să facă nimic. Rănile suferite de acesta la cap erau „incompatibile cu viaţa“ - în limbaj medical.

Poliţia a fost sesizată prin serviciul 112, sâmbătă, în jurul 15.00 că s-a produs accidentul. Oamenii legii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă. Ei fac investigaţii pentru a afla cum s-a produs tragedia, ţinând cont că Florin mergea la herghelie de vreo 10 ani, ştia să călărească. 

Vestea că Florin Mariciuc a decedat a fost şocantă pentru cei care l-au cunoscut. Pe reţelele de socializare au fost publicate multe mesaje de condoleanţe.

Florin era un tânăr cunoscut şi respectat în comunitate. În luna februarie, cu sprijinul unor prieteni, el a ajutat un băieţel de 8 ani, bolnav de leucemie, să aibă acces la servicii medicale.

„Suntem sănătoşi, avem un acoperiş deasupra capului, avem de muncă, nu avem lipsuri majore, mergem în vacanţe... Pentru unii dintre noi, viaţa e un cadou. Dar viaţa nu e doar atât, nu poate fi doar confortul nostru şi-atât. Trebuie să dăruim din darul nostru mai departe, celor cu care viaţa nu a fost atât de blândă. De ce trebuie? Nu ştiu. Pentru că asta ne face oameni?”, a spus atunci tânărul. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Dascăl de trei decenii într-un sat din Bărăgan: „Trebuie să le oferi copiilor bunătate şi să fii autentic”

Cum arată drumul roman vechi de două milenii, descoperit pe şantierul Autostrăzii Transilvania VIDEO

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite