Transplantul înseamnă viaţă. Cum au fost schimbate cinci destine în bine, la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi
FOTO Arhiva Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi

La Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi s-a realizat cea de-a cincea intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, prin bunăvoinţa familiei unui pacient de 40 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Cinci destine au fost schimbate în bine, în urma intervenţiilor de transplant de organe şi cornee realizate în săptămâna 19 - 25 aprilie, la Iaşi. 

Potrivit cadrelor medicale, intervenţiile chirurgicale au fost complexe, cu atât mai mult cu cât s-au desfăşurat într-o perioadă extrem de dificilă cauzată de pandemia de coronavirus. 

În urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe, alte vieţi au fost redate unor semeni aflaţi în suferinţă.

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi s-a realizat ce-a de-a cincea intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, prin bunăvoinţa familiei unui pacient de 40 de ani, aflat în moarte cerebrală. 

„Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un astfel de moment, este una foarte grea şi încărcată de emoţii puternice”, spun cadrele medicale de la Iaşi. 

Cu responsabilitate şi profesionalism, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” din Iaşi (dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

„Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu recunoştinţă pentru decizia altruistă pe care au avut puterea să o ia, ca din suferinţa lor să dăruiască speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi”, transmit reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” din Iaşi. 

Transplantul înseamnă viaţă

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, echipa coordonată de Prof.Dr. Cristian Lupaşcu a încheiat cu succes, în săptămâna 19 - 25 aprilie, ce-a de patra intervenţie de transplant hepatic din acest an.

În aceeaşi perioadă, la Spitalul Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iaşi, sub coordonarea Prof.Dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi au primit şansa la o viaţă mai bună prin transplant renal. De la începutul anului la spitalul ieşean au fost realizate 17 intervenţii de transplant renal, din care 5 cu donator în viaţă.

Corneea prelevată va fi transplantată de echipa condusă de Prof. Dr. Dorin Chisăliţă, în cadrul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, redând vederea pentru doi oameni. De la începutul anului, în Clinica de Oftalmologie a Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi au fost realizate 15 intervenţii de transplant cornee.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Medicul Hi-tech: un ortoped din Oradea tratează coxartroza printr-o metodă revoluţionară, în timp record VIDEO

Ion Iliescu şi-a dat demisia de la şefia de la Institutului Revoluţiei. Gelu Voican Voiculescu, demis de noua conducere interimară

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite