Parcare etajată în valoare de 10 milioane de euro în Iaşi. Cum va arăta aceasta

0
Publicat:

Ieşenii vor avea o parcare supraterană în cartierul Alexandru cel Bun, costurile acesteia ridicându-se la aproximativ 10 milioane de euro. Consiliul Local va dezbate, la finalul săptămânii curente, studiul de fezabilitate a investiţiei.

parcare supraetajata Galati 2

Primăria Municipiului Iaşi a încercat şi în urmă cu câţiva ani să concesioneze un operator privat pentru construirea parcării. Ulterior, a fost organizată şi o licitaţie de execuţie cu bani de la bugetul local, dar ambele proceduri nu au avut succes. Astfel, noua propunere prezintă o parcare cu mai multe locuri şi mai multe niveluri. Totodată, faţă de vechiul proiect, noua parcare ar urma să aibă locuri speciale pentru persoane cu dizabilităţi şi pentru maşini electrice. 

„Construcţia este prevăzută a fi o clădire deschisă, multietajată, cu funcţiunea de parcare autovehicule, cu un regim de înălţime rezultat din cerinţa de locuri de parcare, adică: demisol parţial, parter şi patru etaje", se arată în proiect.

Cum ar trebui să arate parcarea

Conform proiectului, parcarea ar trebui să aibă nu mai puţin de 280 de locuri. Dintre acestea, 24 vor fi neacoperite, fiind situate pe terasă. Zece locuri de parcare vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi. Totodată, 22 locuri de parcare vor fi la demisol iar 30 vor fi destinate maşinilor electrice. 

Valoarea totală a investiţiei este, confor proiectului, de circa 53 milioane de lei, fără TVA. Durata de execuţie a proiectului este de 24 de luni, dintre care şase pentru proiectare iar 18 luni pentru lucrări. 

Astfel, circulaţia autoturismelor se va realiza pe două sensuri, pe două benzi de circulaţie, iar comunicarea pe verticală va fi asigurată de rampe carosabile, cu înclinaţia de 18%, dispuse simetric, pe laturile scurte ale clădirii. Totodată, de menţionat este că parcarea va avea şi un siste de panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din energia utilizată.

După ce studiul de fezabilitate va fi aprobat în plenul Consiliului Local, Primăria Municipiului Iaşi va trebui să identifice sursa de finanţare şi să organizeze o licitaţie de execuţie. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri