Finanțări de la stat pentru zeci de femei de afaceri din zona Moldovei. Fiecare va primi până la 200.000 de lei

0
Publicat:

Mai multe femei din Iaşi au reuşit să obţină finanţare în cadrul proiectului „Femeia Antreprenor". Recent, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a publicat lista persoanelor care au fost admise în program.

Bani SURSĂ Arhiva Adevărul
Bani SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, nu mai puţin de 30 de ieşence vor beneficia de finanţări de până la 200.000 de lei pentru firmele lor. Totodată, alte 71 femei antreprenor, din regiunea Moldovei, au fost admise în proiect. La nivel naţional au fost admise 785 de proiecte, în timp ce 51 de firme se află, în momentul de faţă, în clarificări.

Totodată, de menţionat este că 338 de proiecte au fost respinse, în timp ce două fire au fost declarate neeligibile. Acest program s-a derulat în perioada 18 august - 30 septembrie 2022 şi a atras foarte multe proiecte. Astfel, la nivelul Iaşului s-au depus 448 de dosare iar la nivelul regiunii Moldovei au fost depuse 1.051 dosare. 

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că doar o mie de planuri de afacere vor fi finanţate, bugetul total al programului fiinde de 197 milioane de lei. 

Se acordă finanţări de până la 200.000 de lei

Statul român va acorda ajutoare care nu trebuie rambursate pentru toate femeile care au reuşit să fie admise în program. Astfel, acestea ar putea obţine până la 200.000 de lei, sume ce vor fi utilizate pentru realizarea proiectelor prezentate în proiect.

Programul „Femeia Antreprenor" va finanţa cu până la 100.000 de lei firmele care angajează o persoană şi cu până la 200.000 de lei pe cele care vor avea doi angajaţi. Astfel, este vorba despre un sprijin financiar ce reprezintă între 85% şi 95% din valoarea totală a proiectului, diferenţa fiind contribuţie proprie. 

Care sunt proiectele eligibile

Pentru ca proiectul să poată fi admis în program, cheltuielile trebuie să se încadreze în următoarele categorii: echipamente tehnologice pentru locuri de joacă, săli de fitness, instalaţii şi echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, mobilă, aparatură birotică, salarii, utilităţi, pachet digital, voucher de digitalizare sau mijloace de transport. 

Femeile care au reuşit să fie admise în program vor primi suma de bani până la finalul anului 2023.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite