Orașul important din România care vrea să dezvolte turismul balneo-medical. Investiție de 35 milioane de lei

0
Publicat:

Un mare oraș din România vrea să dezvolte, în următorii ani, turismul balneo-medical. Astfel, autoritățile locale sunt în căutare de fonduri pentru a investi într-un proiect de zeci de milioane de lei.

image

Recent, Primăria Municipiului Iași a anunțat că lucrează la un proiect pentru construirea unui centru SPA și pentru modernizarea Plajei Nicolina.

Proiect de 35 de milioane de lei în capitala Moldovei

Autoritățile ieșene au anunțat că încearcă să implementeze un proiect prin care să dezvolte turismul balneo-medical din capitala Moldovei. Astfel, demersurile vizează construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina. Conform primăriei, se încearcă finanțarea cu fonduri europene nerambursabile. Astfel, Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind studiul de fazabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general ale acestui proiect.

Deși turismul balneo-medical din zonă este recunoscut la nivel naţional datorită complexului balnear și de recuperare de la Băile Nicolina, infrastructura aferentă este insuficient dezvoltată fără ca proprietățile, în special izvoarele sulfuroase și nămolul cu proprietăți curative, să fie puse în valoare la adevăratul lor potențial.

Se vizează dezvoltarea turismului baleno-medical

Autoritățile locale susțin că acest proiect ajută la dezvoltarea turismului balneo-medical din Iași. 

În acest context, construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina constituie o investiție fezabilă și oportună, cu impact pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea turismului balnear și de tip wellness din Municipiul Iași. Potrivit unui studiu de fezabilitate realizat de Romest Service SRL Iași, lucrările presupun realizarea unui complex care să asigure facilități pentru funcțiunea de agrement, spatii pentru îmbăiere la interior, cu bazine pentru înot și hidromasaj, zonă de saune, cabinete de masaj și spații pentru gimnastică medicală. Studiul de fezabilitate propune lucrări precum demolarea construcțiilor existente de pe amplasament, reamenajarea suprafeței de nisip, realizarea de noi împrejmuiri, amenajarea a 32 de locuri de parcare, din care șase cu stații de încărcare pentru mașini electrice, modernizarea instalațiilor de apă sulfuroasă și pentru prepararea nămolului, construirea de noi bazine cu apă potabila și apă sulfuroasă. Centrul SPA, care va permite utilizarea complexului pe întreg parcursul anului, va fi o construcție cu regim de înălțime subsol parțial + parter + etaj, cu o arie construită de 1.660,35 metri pătrați și o arie utilă totală de 1.364,10 metri pătrați. Valoarea proiectului este estimată la 34.976.806,36 lei cu TVA”, precizează municipalitatea ieșeană.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite